Hírességek, akikről nem tudtad, hogy ökotudatos márkát alapítottak

2022. április 26.
Egyre több világsztár érez rá késztetést, hogy tegyen valamit a környezetvédelemért. A következő hírességek a saját márkájukon keresztül próbálják zöldebbé tenni a világot.

Woody Harrelson

Woody-Harrelson

A díjnyertes színész nemcsak filmjeiről, hanem aktivizmusáról is ismert. Step Forward Paper  elnevezésű cége fák helyett 80 százalékban búzából készíti a papírt.

Millie Bobby Brown

A Stranger Things sztárja a jövő környezetvédőinek generációját próbálja elérni a Florence by Mills márkájával. A színésznő cége kifejezetten etikus és kegyetlenségmentes bőrápolási és sminktermékeket állít elő.

Robin Wright

Robin-Wright

A Kártyavár című sorozat színésznője Karen Fowler tervezővel közösen hozta létre a Pour Les Femmes nevű divatmárkát. A márka kizárólag fenntartható anyagokat használ, ráadásul még szociálisan is tudatos: a színésznő kifejezetten az afrikai nőknek szeretett volna megélhetést biztosítani, ezért a márka ruháit etikus körülmények között kongói nők készítik. Ügyelnek a fenntarthatóságra, hatalmas gyárak helyett kis közösségekben folyik a munka, és helyszíni ellenőrök biztosítják a korrupció és a gyermekmunka kizárását.

Pharrell Williams

Pharrell-Williams

Az énekes a társtulajdonosa a Bionic Yarn elnevezésű cégnek, ami kifejezetten tengeri műanyag felhasználásával állít elő tartós, a ruhagyártásban használatos fonalat. Néhány éve a G-Star RAW vállalattal együttműködve piacra dobták az első, újrahasznosított óceáni műanyagból készült Raw For The Oceans nevet viselő farmerkollekciójukat.

Nikki Reed

Nikki-Reed

Oké, az Alkonyatban egy vérszívót játszott, de a való életben egy légynek sem tudna ártani. A színésznő a tulajdonosa a BaYou with Love elnevezésű ékszergyártócégnek, amely kizárólag fenntartható forrásból származó anyagokból készít nyakláncokat, gyűrűket és egyéb csecsebecséket.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!