Amikor egy férfi olyat kap, hogy a szív adja a másikat

2022. augusztus 22.
Adott egy fantasyíró, pillanatnyilag ihlethiányosan, de azért alaposan kifejlett egóval. Hírnév, csajok, pénz, írói zsenialitás – bár most éppen mindegyiknek szűkében. Kiadójától utolsó esélyt kap, hogy végre összehozzon egy újabb könyvet, és ne kelljen celebshow-ban égetnie magát.

És ekkor a Szia Életem! című vígjáték Thuróczy Szabolcs által alakított főhősének, Barnának az életébe betoppan egy következmény.

szia_eletem_karakter_barna_sara_01k

A következményt Samunak hívják és nagyon bájos. Ám ezt a csupaszív nyári vígjátékot nem csak a magas cukiságfaktor (erre még visszatérünk) miatt érdemes megnézni. Hanem a kőkemény csajokért is, akik rendesen osztják főhősünket, közben pedig azért segítenek is neki felállítani a fontossági sorrendet az életben.

Itt van rögtön a kissrác édesanyja, a híres író pár éve behálózott diákja, akit Sárközi-Nagy Ilona alakít. Csak jön, és hozza a közös gyereket, akit Barnának pesztrálnia kellene, ha lenne ilyesmire indíttatása, de nincs. Az édesanya azonban kérlelhetetlen, és jó oka van rá.

szia_eletem_karakter_sara_01_k

Aztán jön a bőrszerkós domina, az író úr szabadidőpartnere, aki másodperc töredéke alatt veszi le, hogy változott a forgatókönyv, mert van itt egy kisfiú, kicsit elanyátlanodva. A barátnő szerepében Kovács Patrícia brillírozik. Dögös nagymacskából estimese olvasó pótmama. Na igen, ehhez kell a női szív meg a komikus tehetség. Aztán Barna is benevezne egy kis esti programra, de ahogy lekoptatják, az felejthetetlen.

szia_eletem_karakter_barna_06k

Jut még pofon a következmények nélküli élethez szokott macsó számára, ezt a sztárírónak az őt hazafuvarozó taxis csaj osztja ki, akit Pálmai Anna alakít. Hagyja magát becserkészni, de nem áldozat egy kicsit sem. Vagány és nem tűri a pofátlanságot. Élmény nézni, ahogy kiáll magáért.

szia_eletem_karakter_soforno_01k

Befizetetlen közösköltség-csekkek hűvös halomba és a tartozásra figyelmeztető szomszédasszony, aki, ahogy a való életben, úgy ebben a vígjátékban sem közellenség. Csak mindig rosszkor jelenik meg, hogy emlékeztessen a valóságra, ami a könnyed, dőzsölős napok után törvényszerűen bekövetkezik. Akkor is, ha nem akarja az ember. Básti Juli alakításában ez a karakter is segít némileg Barna jellemfejlődésében, bár ő erősen ágál ellene.

szia_eletem_karakter_juhaszne_02_kk

A főhőst pallérozó nőkben tehát meglehetősen erős a Szia Életem!, de ne feledkezzünk meg a film – és  az élet – egyik legmeghatározóbb impaktjáról, a saját gyerekről. Pásztor-Várady Mórt kétszáz jelentkező közül választották ki a szerepre. Az alkotók szerint igazi tehetség és egy csoda, amit véghez vitt a kamerák előtt! A filmbeli Samu amilyen édes, olyan kérlelhetetlen, ha jogai érvényesítésről van szó. Jog az állandó kérdezéshez, a pasztás pizzához, a mesékhez és a közös kalandokhoz egy apával, aki képes szeretni.

A Szia Életem! augusztus 25-től nézhető meg a mozikban országszerte!

Olvass tovább!