Végre egy komolyan vehető színes notebook

2022. augusztus 15.
Az elmúlt években nagyon nehéz dolga volt azoknak, akik egy kellően erős és modern, ám színes laptopban kerestek volna társat a mindennapi digitális teendőkhöz. A legtöbb gyártó inkább a szürke, fekete és talán a fehér színeket erőlteti már egy ideje, az ASUS Zenbook 14 OLED azonban egyfajta reménycsillagként érkezett meg nemrég a hazai piacra.

Ahogy a Zenbook modellektől az elmúlt években már megszokhattuk, az időtlen Kintsugi kézművesség ihlette Ponder Blue vagy Aqua Celadon színű alumínium ház vékony és könnyű, a kategóriájában kimagaslóan erős belsőt pedig csak a lenyűgöző kijelző tudja felülmúlni. Az 1,39kg-os súly nem jelent extra terhet a mindennapokban, ráadásul bárhová is vigyük, a 16:10-es 2,8K OLED HDR kijelző magas fényerejének köszönhetően mindenhol munkára vagy szórakozásra fogható.

Ha valaki jobban benne van a témában, akkor biztosan értékeli a legújabb, 12. generációs Intel processzort, a villámgyors SSD tárhelyet és a 16GB memóriát. Ha ezek semmit sem mondanak, akkor elég annyit tudni, hogy színes barátod hosszú évekig melletted lesz és kellően erős ahhoz, hogy elővedd a munkahelyeden vagy vállalkozásodat menedzseld. Sőt, ha az online térben tevékenykedsz, akkor akár egy YouTube videó megvágása vagy az Instagram oldaladhoz szükséges képek szerkesztése sem jelent akadályt, ráadásul az OLED panel a kreatív munkákhoz is kiváló, hiszen színhű megjelenítést biztosít.

Az kevesen tudják, hogy az OLED technológia a hagyományos laptop kijelzőkhöz viszonyítva sokkal kíméletesebb a szemünknek, hiszen kevesebb káros kék fényt bocsát ki, így az esti sorozatozás után sem kell forgolódásra számítani fájó szemekkel. Az ASUS laptopok kapcsán szinte már szájról szájra terjednek a praktikus megoldások, melyek megkönnyítik a mindennapokat. Ilyen például a magyar kiosztású ErgoSense billentyűzet, mely a felnyitáskor megdől, így biztosítva kényelmesebb gépelési pozíciót. De említhetnénk a NumberPad 2.0-t is, mely egy gombnyomásra számológéppé alakítja a touchpad részt.

Ha iskolakezdésre, új munkahelyedre, vagy csak a mindennapokra keresel új laptopot, ami kitűnik a tucatmegoldások közül, akkor az ASUS Zenbook 14 OLED egy jó választás lehet.

Promóció

Olvass tovább!