Így néz ki Johnny Depp XV. Lajosként

2023. január 09.
A XVIII. században játszódó produkciót tavaly nyáron forgatták Franciaországban, többek között a versailles-i kastélyban és Párizs környékén.

Az Oscar-díjra jelölt Johnny Deppet 2018 óta nem láttuk mozifilmben, most azonban XV. Lajosként tér vissza a filmvászonra. A történet az 59 évig uralkodó francia király és Madamme du Barry kapcsolatát mutatja be. Jeanne du Barry az egyik leghíresebb francia kurtizán volt, aki XV. Lajos király hírhedt szeretőjeként vált ismertté. A filmben szerepet vállalt Pierre Richard (Magas, szőke férfi felemás cipőben, Álmodni mindig lehet) és Noémie Lvovsky (A kis Nicolas és az elveszett kincs, Hogyan legyél jó feleség?) is.

johnny-depp-XV-lajos-film

Johnny Depp az első hivatalos fotókon korhű ruhát és ősz parókát visel, pazar díszletek között. A színész első alkalommal szerepel francia filmben, amelynek világpremierje várhatóan májusban, a cannes-i filmfesztiválon lesz.

johnny-depp-XV-lajos-film

A Golden Globe-díjas Johnny Depp exével, Amber Hearddal szembeni zűrős bírósági ügye miatt 2020 óta „feketelistán” szerepel Hollywoodban, de végre ismét felfelé ívelhet karrierje, és ez a film lehet a nagy visszatérése.

A film magyarországi premierje 2023 nyarára várható.

johnny-depp-XV-lajos-film

Fotó: Stéphanie Branchu / Why Not Productions

Olvass tovább!