Gyerekkori traumáját dolgozta fel új dalában a korábban ByeAlexszel turnézó Luca

2023. április 09.
A ByeAlexszel és a WellHello zenekarral korábban együtt turnézó Luca „Gonosz bábok” című számával arra biztat mindenkit, hogy ne ítélkezzenek mások felett, ugyanis a rosszindulatú megjegyzésekkel óriási károkat okozhatnak az életükben.
Gyerekkori traumáját dolgozta fel új dalában a korábban ByeAlexszel turnézó Luca

„Elég konkrét a személyes kötődésem a dalhoz” – meséli legújabb, Gonosz bábok című számáról Luca, melyben a kiközösítésről beszél, arról, ha valakit úgy ítélnek meg, hogy valójában nem is ismerik őt. Legújabb szerzeményét az az eset ihlette, amikor általános iskolásként egy pletyka főszereplőjévé vált. „Pontosan emlékszem arra, hogyan éreztem magam akkor az osztályteremben. Nem az érdekelt, hogy mit mondanak rólam, hanem az zavart, hogy hallottam, mindenki rólam beszél és nevettek rajtam. Annyira egyedül éreztem magam, hogy az egyik óra közepén elsírtam magam” – vallja be az énekesnő, akinek legfrissebb dalát Somogyvári Dániel hangszerelte.

Luca ráébredt a dal írása közben, korábban vele is előfordult, hogy kibeszélt másokat a hátuk mögött, pletykált róluk, ítélkezett. „Ekkor tudatosult bennem, hogy én sem voltam szent és az ember csak akkor tudja meg, milyen borzalmas ez a helyzet, ha vele is megtörténik” – mondja Luca, aki azóta igyekszik nem ítélkezni. „Próbálok nagyon nyílt és őszinte lenni” – emeli ki az énekesnő, akinek határozott elképzelései voltak a számhoz készített klipet illetően, amit Engelmann Péter rendezett. „A videóban megjelenő gonosz bábok a pletykálkodás az ítélkezés, kiközösítés és hasonló cselekedetekből születő rossz érzéseket, gondolatokat személyesítik meg” – magyarázza. Külön érdekesség, hogy a bábok közül kettőt Luca párja és a legjobb barátja alakítottak. „Nehéz dolguk volt, mert gyakorlatilag semmit sem láttak a jelmezben” – osztja meg Luca a forgatás egyik kulisszatitkát. „Ráadásul egyfolytában nevettek, miközben nekem végig komoly arcot kellett volna vágnom, amikor magukkal visznek.”