Dallos Bogi és Fehér Balázs angol nyelvű közös dallal robbantja be a tavaszt

2023. február 25.
Dallos Bogi öt év után jelentkezett új albummal az ősszel, amelyben mély témákat dolgoz fel széles spektrumon, és személyes történetekbe ad betekintést. A fiatal énekesnő lemeze egyik szemelvényén Fehér Balázzsal dolgozott együtt, amelynek egy tavaszi hangulatú, angol nyelvű dal lett a végeredménye - és egy letisztult klip.
Dallos Bogi és Fehér Balázs angol nyelvű közös dallal robbantja be a tavaszt

Dallos Bogi közel tíz éve aktív a magyar zenei életben, amely idő alatt számos dalt és egy lemezt adott ki, valamint megnyerte a Fonogram-díjat is az év felfedezettje kategóriában. A még mindig nagyon fiatal énekesnő 2017-es Épp Most című albuma volt az első szerzői szárnybontogatása, amelyet az ősszel megjelent Az út közepén című nagylemeze követett. Az album dalai megélték a Covidot, költözést, szerelmet, házasságot, sikert, sikertelenséget, szorongást, magabiztosságot.

Dallos Bogi és Fehér Balázs angol nyelvű közös dallal robbantja be a tavaszt

Puskás-Dallos Bogi: Az út közepén

2021 elején kezdtünk neki Az út közepén nagylemez írásának. Ebben az időszakban le volt zárva az egész ország, kijárási tilalom volt esténként, mi pedig a szerzőtársammal, Wagner Emillel szemben laktunk egymással, így minden esténket demók készítésével, ötleteléssel töltöttük. Egy olyan lemezt szerettünk volna készíteni, ami “okos-pop”, azaz slágeres dallamok, amiket néha megtörünk egy-egy váratlan zenei ötlettel, szövegekben viszont mindenképp nagyon kitárulkozó és mély. Amikor Emil elkezdett gitározni, én pedig rádúdoltam a My name első ötletét, azt éreztük, hogy ez nagyon más, mint a többi dal, de egyből beleszerettünk a country jellegébe, a kántálásba, az őserőbe – mesélte Dallos Bogi az új albumról.

„Amikor válogattunk a demók közül, akkor kezdetben úgy gondoltuk, hogy ez a dal illik legkevésbé az album többi dalához, mégis annyira fontosnak éreztük, hogy semmiképp nem tudtuk lehagyni. Éreztem, hogy ez nem csak az én dalom, hanem egy duett kell, hogy legyen, ráadásul a stílusából adódóan nem él meg magyarul, tehát lesz egy angol nyelvű dal is a lemezen. Ahogy becsuktam a szemem, egyetlenegy férfihang, angol kiejtés, energia jutott eszembe, aki egyértelműen Fehér Balázs volt. Még 2014-ben egyszer leültünk beszélni egy közös dal ötletéről, de akkor az élet közbeszólt, és nagyon jól tette, mert szerintem most álltunk igazán készen egymásra. A My name a különbözőségről, egymás és önmagunk megismeréséről, megértéséről, nehézségek elfogadásáról, békénk megtalálásáról szól. A hangzásvilágnál törekedtünk a letisztultságra, arra, hogy a zene tökéletesen alátámassza a szöveget. Lágyság és erősség dinamikájának változása, amely megjelenik minden emberi kapcsolatunkban – tette hozzá az énekesnő a friss dallal kapcsolatban, amelynek klipjét Czoller Bence rendezte.