Hogyan vásároljunk anélkül, hogy költenénk?

2019. szeptember 12.
Ha igazi impulzusvásárlók vagyunk, és stressz hatására egyből a webshopokat böngésszük, ez a cikk nekünk szól. Az alábbi trükkökkel általában hatékonyan játszhatjuk ki a ránktörő vásárlási vágyat.

Nemcsak a pénztárcánknak, hanem a környezetnek is megterhelő az impulzusvásárlás, hiszen legtöbbször olyan dolgokat rakunk a kosarunkba, amikre valójában semmi szükségünk. Hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, alkalmazhatjuk az alábbi módszereket.

Tegyük kívánságlistára a termékeket
Sok online bolt és bevásárló applikáció biztosít olyan lehetőséget, hogy csak beszívecskézzük, kedvenceinkhez adjuk az adott termékeket. Így megkapjuk a böngészés és jutalmazás kellemes élményét, megvan a vásárlás érzete, anélkül, hogy újabb felesleges darabokkal gazdagítanánk a ruhatárunkat. Ez kicsit olyan, mint amikor a kirakatokat nézegetjük a sétálóutcában.


Iratkozzunk fel árfigyelő oldalra
Ha gyakran vásárolunk az Amazonról, nagyon jó szolgálatot tehet a CamelCamelCamel árfigyelő- és összehasonlító oldal alkalmazása. Ha valamire rábökünk, hogy megvennénk, még mielőtt számláznánk a tételt, adjuk inkább hozzá az árfigyelő-listánkhoz. Ismét megkapjuk a vásárlás érzetét, ám ha pár nappal később felbukkan az árfigyelő oldalon, és még mindig úgy érezzük, hogy tényleg szükségünk van arra a dologra, akkor legalább olcsóbban juthatunk hozzá.

Készítsünk tablót a kedvenceinkből
Mindenkinek más a gyengéje. Van, aki lakásdekorációs termékeket és van, aki táskákat vesz, ha rátör a rosszkedv. Hatékonyan kiválthatja az impulzusvásárlást, ha egy újabb tárgy megvétele helyett ilyenkor elkezdünk összerakni egy tablót azokból a dolgokból, amiket legszívesebben megvennénk. A legkönnyebb, ha Pinteresten gyűjtjük az inspirációkat, de képszerkesztő program segítségével is játszhatunk a szebbnél szebb képekkel.

Fotó: Unsplash