Kreatív utazás a konyhában

2012. február 03.

Különböző népek kultúrája alapján születtek a KREA Kortárs Művészeti Iskola tervezőgrafikus és enteriőrtervező szakos hallgatóinak étterem-kávézó tervei. Az „etnoéttermek” arculatterveit péntektől nézhetjük meg a Szatyor bár galériájában.

Izgalmas feladatot kaptak a múlt félévben a KREA enteriőrtervező hallgatói: olyan etnoéttermet vagy -kávézót kellett megálmodniuk, amelyet egy adott népcsoport (francia, török, skandináv, japán, orosz, andalúz és indiai) gasztronómiája, népművészete, építészete, bútor- és tárgykultúrája, életmódja, művészete inspirál. Megismerték az adott kultúra múltját és jelenét, ehhez gyűjtést végeztek az adott népcsoport népművészeti kincseiből, feltérképezték a kortárs munkákat, amelyeknek bizonyos elemeit (kiegészítőket, bútorokat, kortárs műalkotásokat) átemelhették a saját tervezésű tereikbe. A belsőépítészeti tervek elkészülte után bekapcsolódtak a munkába a KREA tervezőgrafikusai is, és ezek alapján alkották meg a vendéglátóhely logóját, étlapját, itallapját, weboldalát és a kisarculatát (névjegy, e-mail fejléc, levélpapír, boríték).

Az enteriőrtervező-grafikus párosok közös munkáiból készült válogatást a Szatyor bár emeleti galériáján, a szórakozóhely nyitvatartási idejében lehet megtekinteni.

Megnyitó: 2012. február 3., péntek este 7 órakor

Megnyitja: Szegő Gábor és Gáti Anna, a KREA oktatói

Szatyor bár és galéria, XI. kerület, Bartók Béla út 36.
További információ: KREA, Szatyor bár