Minden az ő reszortja, ami gasztro, deko, otthon, design (dizájn) vagy utazás, szóval ha valakinek, neki kijutott a jóból. De a szépből biztosan. Mindig egyszerre húsz helyen kéne jelen lennie a városban: megnyitók, sajtótájékoztatók, vásárok, étteremnyitók vagy kiállítások – szerencsére Zsoltból csak egy van. Neki vannak a legeslegszebb mütyürjei, tárgyai odabent, és hálásak vagyunk a sorsnak, hogy mégsem olasz-idegenvezetőnek ment annak idején. De most kiderül az is, hogy…

1. Ha bárkit mondhatnál, ki vendégeljen meg és vezessen körbe a házában?
A nagyszüleim az ezerkilencszázharmincas években. Szívesen megnézném, milyen volt a házuk, amikor a dédnagypapám frissen berendezte nekik. Én a legtöbb bútort már kopottan ismerhettem csak meg, de mindennél jobban szerettem azokat a szobákat.
2. Van evőeszköz, amelyikről te sem tudod, hogy mire való?
Hogyne volna. Legutóbb a féléves keresztlányom kapott valami ezüstfurcsaságot egy nénitől ajándékba, és azóta is azt találgatjuk, hogy miként tudnánk használni.

3. Melyik számot hallgattad meg a legtöbbször életedben?
Egyetlen számot nem tudok mondani, de kétségkívül a Trabant és a Balaton együttes vezet.
4. Luxus és patina Észak- vagy vadromantika Dél-Olaszországban?
Az utóbbi. Ki válaszolna erre mást? De végtelenül lenyűgöz az a patina északon is.
5. Tűzoltó vagy vadakat terelő juhász?
Egyik sem. A tűzoltóénál kényelmesebb, a juhászénál városiasabb életet szeretek.
6. Mennyi volt a leghosszabb idő, amit egy huzamban kint töltöttél a Sziget fesztiválon?
Ebéd utántól másnap reggelig.
7. Az ördög Pradát visel?
Hát persze, nem láttad? És emellett nagyon szép emlék. Pontosan akkor jártam New Yorkban, amikor a filmet bemutatták. A városban kisebb Prada-hisztéria dúlt. A moziban szereplő utcasarkokon, bisztróknál, felhőkarcolók előtt sokan bennfentesen magyarázták, hogy milyen is volt a filmforgatás, és hogy milyennek látták az isteni Meryl Streepet.
8. Megijedsz, ha rosszat ír a horoszkópod?
Sosem tudom, mit ír a horoszkópom.
9. Kártyával vagy kápéban?
Kártyával.
10. Az étel, amelyet sosem kóstolnál meg?
Kevés olyasmi lehet. Ha nem muszáj, akkor rovarokat nem szeretnék. De nutriapástétomot már ettem.
11. A legemlékezetesebb Marie Claire-munkád?
Természetesen az utazások. Amikor fantasztikus helyi művészek mutatták meg nekünk Belgrád rejtett zugait, vagy amikor – pecsenyévé égve – napokig jártuk és fotóztuk a velencei Lídót, és olyan helyeket mutattunk be, amelyek magyarországi újságokban még nemigen szerepeltek. De nagyon szeretek Kapolka Ági foodstylisttal is dolgozni. Legyen szó rafinált koktélokról vagy szimpla reggelikről, a kajafotózásokon hallatlanul sokat lehet tanulni. Ételekről, technikákról és arról, hogy szinte semmi nem az, aminek elsőre látszik.
12. Kitől/mitől féltél a legjobban gyerekkorodban?
A Matkovitstól.
13. 2012-ben biztosan…
…igen, egészen biztosan.
+ 1 Design vagy dizájn?
Design. És cappuccino. De ha másképp értelmezzük a kérdést, akkor dizájn. Mert olyan nagy öröm rácsodálkozni (fiatal) magyar tervezők szédületes alkotásaira. Olyankor lehet akár dizájn is.
Pantone-bögre, binder csipeszek, proofok – csupa designtermék