Marie Claire Expressz :: Erdőháti Áron

2012. február 13.

Produkciós vezető, „projektmenedzser”, fotós, videós, mindenes. Aki annak idején kihagyta a kiállítását, bánhatja, amíg él. A Marie Claire csodás werkfilmjeinek egy része őt dicséri, de ételt, terített asztalt is kevesen fotóznak nála szebben – és akkor a főzésről még nem is szóltunk. Munkaköri kötelességből sokat telefonál, utazik és jár-kel a városban, bringával és motorral sem az a komótos típus, de akadnak itt még érdekességek…


1. Ha nem fotós lennék…
…akkor a saját kis minibisztrómban főzőcskéznék. De ha nem ezt fogom tenni közvetlenül azután, ha ezt abbahagyom, légy szíves ne vegyétek a fejemet. Isten útjai kifürkészhetetlenek.

2. Hány napig nem mostál arcot, miután Görög Zita megpuszilt?
Fél.

3. Budapest vagy Brighton?
Budapest. Sajnos honvágyam van, pedig imádom a sós tenger illatát. (Egyébként Londonban voltam relatíve sokáig.)

4. Első munka?
Gimi után elvégeztem a szakácsiskolát, és a Gundel étteremben voltam szakács. Gyakorlati idővel együtt kb. 2,5 évig voltam ott. A sok szívás ellenére nagyon-nagyon sok szép emlékem van abból a korszakból.
5. Bringa vagy motor?
Mindkettő. Mikor milyen hangulatom van – mindkettőt imádom. Van egy piros, 25 éves Vespa, ami számomra felér egy piros Ferrarival. A bringázás pedig életforma. Amikor este zenét hallgatva gurulok át a kivilágított Lánchídon, akkor mindig arra gondolok, hogy ha meg lehetne fogalmazni, milyen érzés szerelmesnek lenni, akkor ez pont olyan. 

6. Ha bárhová elutazhatnék, akkor…
…az USA-ban csinálnék egy féléves körutazást. Természetesen Hawaii sem maradna ki.

7. A legdögösebb nő a világon?
A kolléganőim, egytől egyig. Még szép.

8. Lapzártakor legszívesebben…
Most tényleg, ez érdekel valakit?

9. Telefon vagy e-mail?
Gondolatátvitel.


10. A legemlékezetesebb Marie Claire-munka?

Több ilyen is van, ami eszembe jut. Az első, amikor Szűcs Petivel Londonban a Kew Gardenről csináltunk egy külsős pályázat révén egy képes riportot. Petivel nagyon jó volt dolgozni. Ahhoz hasonlítanám a vele való munkát, amikor térkép nélkül sétálsz egy idegen városban, és megérzésekre hagyatkozva deríted fel a terepet. Ilyenkor mindig jó időben vagy jó helyen. De nagyon élveztem Hajdu Andrissal a fiatal magyar képzőművészekről készült nagy opening (Fotósorozat) anyagot. Nagyon jól működött itt a kémia a művésznők és az Andris között, ami szerintem a kulcsa egy jó anyagnak. Andrisban is ugyanazt szeretem, amit a Petiben. A munkáinak lelke van. A 3. az ehető virágos anyag Békefi Dórival. A Dóri sütijeiről is ugyanazt tudom elmondani, mint a Peti és Hajdu Andris munkáiról. Lelkük van.

11. Az első szó, amit életedben kimondtál?
Szerinted emlékszek?

12. A legjobb magyar fotós?
Én?

13. 2012-ben biztosan…
Egyvalami biztos az életben: hogy semmi sem tart örökké.

+ 1. Zenére vagy csöndben jobb dolgozni?
Zenére. Alap.

Igazából nehéz meghatározni, hol is ül Áron, ugyanis mindig más gépre
lementve találjuk meg a fotóit