Kulináris kalandok vidéken

2013. május 01.

Akik gasztronómiai kalandokra vágynak, de a megszokott éttermek helyett valami újat próbálnának ki, egy nap alatt végigehetik az ország ízeit a Stílusos Vidéki Éttermiség gasztro-road show legújabb állomásán.

Igaz, hogy ehhez Villányig kell utaznunk, de megéri, mert a legjobb vidéki éttermek ízeit most egy helyen kóstolhatjuk. A május 4-i rendezvény célja ugyanis, hogy bebizonyítsa: vidéken is lehet stílusos helyen finomat enni. Tizenegy étterem (például a szigetmonostori Rosinante Étterem, a perbáli Walter Vendéglő és az encsi Anyukám Mondta) tizenegy szakácsa mutatja be a főzőporondon régiójának ételspecialitásait, és ezzel igyekeznek kedvet csinálni ahhoz, hogy máskor is kocsiba/vonatra üljünk és vállaljunk egy kis kirándulást a jó kosztért, illetve a stílusos vidéki vendéglátásért.

De a gasztro randevú szervezői egy jótékony ügyet is felkaroltak: a rendezvény előestéjén (május 3-án) tartott jótékonysági vacsora résztvevői úgy ehetik végig a Stílusos Vidéki Éttermek séfjei és hat neves villányi borász által összeállított gourmet menüsort, hogy a vacsora árával hozzájárulnak a villányi gyerekek közétkeztetéséhez.

Az ételek és italok kóstolása mellett igényes kézműves manufaktúrák piaca és gyerekprogramok is lesznek május 4-én a villányi rendezvénytéren. 

Infó: www.rosinante.hu/aktualis/stilusos-videki-ettermiseg-20

Szerző: Fekete Edina, Sanoma Médiaakadémia hallgatója