A nevetés a legjobb gyógyszer

2013. május 10.

Május 5. volt a nevetés világnapja, melyet a Piros Orr Bohócdoktorok egy különleges akcióval ünnepeltek meg.

Észrevétlenül, „civil” ruhában felszálltak a Vörösmarty téren a földalattira, majd megállóról megállóra haladva kisminkeltek, felvették varázsköpenyüket, magukhoz vették gyógyító eszközeiket (ukulele, csörgő, szájharmonika, lufi, buborékfújó), zenéltek, nevettettek, bűvészkedtek és piros bohócorrokat osztogattak az utazóközönségnek, majd a Mexikói úti végállomáson leszálltak és egyszerűen elsétáltak. A flash mobról videó is készült.

Az idei nevetés világnapjához Magyarországon egy lenyűgöző szám is tartozik. A Piros Orr Bohócdoktorok 1996-os indulásuk óta ugyanis szerdán indultak a 230 ezredik gyermekmosolyért. Az elmúlt 16 évben ennyi beteg gyerek, valamint magányos, idős ember arcára csaltak mosolyt a kórházakban és az idősotthonokban.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy ennyi gyereken és idős emberen segíthettünk. Ráadásul idén új helyszínen, a törökbálinti tüdőgyógyintézetben is vizitelni kezdtünk, ami immár a 11. intézmény, ahova nevettetni járunk, már 25 bohócdoktorral” – mondja Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezetője. – „Minden energiánkkal arra törekszünk, hogy ezek a számok egyre csak nőjenek, és még többet tudjunk segíteni.”