Megjelent a márciusi Marie Claire

2019. február 14.
Ha március, akkor tavaszi trendek: legfrissebb számunkban mindent megtudhattok a következő szezon meghatározó szépség- és divatirányzatairól. A címlapon Mihalik Enikő, aki már 15 éve a kifutók királynője.

Mihalik Enikő négy évvel ezelőtt szerepelt a címlapunkon, akkor beszélgettünk vele utoljára. Bár a külsején nem hagyott nyomot az idő múlása – ugyanaz a gyönyörű, őziketekintetű, kortalan lány –, a kisugárzása szembetűnően sokat változott. A magabiztosság, a belső harmónia érett nőt varázsolt belőle. Az interjú mellé Enikővel gyönyörű fotósorozatot készítettünk, és online felületeinken videókon is találkozhattok vele.

A Golden Globe-ot már megnyerte, és február 24-én az is kiderül, hogy Oscar-díjjal is jutalmazzák-e Rami Malek alakítását. Bár a Queen-filmet sok kritika érte, azt senki nem vonta kétségbe, hogy az egyiptomi származású színész óriási teljesítményt nyújtott. A nehezen jött sikert nagyon meg is becsüli, erről is beszél a vele készült interjúban.

Ki ne akarná havi egymillió forintos fizetésért beutazni a világot? Vagy fél évet Ausztráliában tölteni koalák között? A különleges álláshirdetésekre rengetegen jelentkeznek. De milyen érzés megnyerni egy ilyen munkát? És mi jön utána? Ezekre a kérésekre kerestük a választ az álomállásokról szóló cikkünkben.

Alexandria Ocasio-Cortez az amerikai Kongresszus legfiatalabb képviselője, de egyáltalán nem csak ezért figyelemre méltó. Képes újraírni politikai élet játékszabályait, és nem is nagyon érdekli, hogy mit gondolnak róla. A szokásos módszerek, amelyekkel a hatalom közelébe kerülő nőket általában visszarántják, mind lepattannak róla.

A lélektani határon túl című cikkünkben a modernkori függőségekről írunk. Amikor úgy indul, hogy csak jobbak, szebbek vagy sportosabbak szeretnénk lenni, aztán valami átkattan, és nem tudunk leállni. Szenvedélyből ugyanis kényszeressé is válhat a plasztikáztatás, a fitneszmánia vagy az önfejlesztő terápiák próbálgatása.

Életmód szekciónkban egy kis közel-keleti paradicsomba, Ománba utazunk, látogatást teszünk a magyar származású építész, Ghyczy Péter hollandiai kastélyában és – mivel már mi is annyira várjuk a tavaszt – csupa zöld ételt készítünk.

A Marie Claire márciusi számának normál méretű példánya az újságárusoknál most SPARK by Pelote Love/Fame Swarovski kristályos karkötővel kapható. A karkötő négy színben vásárolható meg: fekete, fehér, piros, rózsaszín.