Megjelent a friss Marie Claire – 2021/6.

2021. október 06.
Lakatos Mónikával a címlapon jelent meg a Marie Claire legfrissebb lapszáma. A lapban két tematikus melléklet is található: az őszi 50 oldalas Beauty Extra és a 20 oldalas Női tárca pénzügyi melléklet.

Először szerepel oláhcigány asszony a Marie Claire címlapján. Hogy miért fontos ez, azt maga Lakatos Mónika fogalmazta meg a legszebben. „Az előítéletek az ismeretlentől való félelemből származnak, talán ez a magazincímlap is segít abban, hogy az emberek nyitottabbak legyenek, és ezzel együtt a különböző kultúrák képviselői közelebb is kerüljenek egymáshoz.” A Womex díjas énekesnőt a magazin felkérése meglepte, és – ahogy mondja – zavarba is jött tőle.

Az október 6-án megjelent lapszám azért is különleges, mert a magazin közösségimédia-felületein a fotó „megmozdul”, videón láthatjuk azokat a pillanatokat, amikor a címlapkép készült, mint ahogy azt is, hogy Móni még fotózás közben is énekelt. Az egész stábot lenyűgözte csoda szép hangjával – erről a vele készült interjúban található QR-kód beolvasásával az olvasók is meggyőződhetnek.

Hajdú D. András sokszoros díjnyertes fotóriporter figyelt fel erre a megható mozzanatra: a koraszülött mentők lefotózzák az újszülöttet, az azonnal előhívott képet pedig az édesanya kezébe adják, hogy legalább az nála lehessen, miután a babát elviszik egy életmentő inkubátorban. A Cerny Alapítvány 25 éves gyakorlata már sok ezer esetben jelentetett komoly érzelmi támogatást. A fotóriporer hét egykori kisbabát keresett meg és fotózott újra, ezeket a fotókat először nálunk lehet megnézni, hamarosan pedig kiállításon is bemutatják őket.

Fabricius Gábor első nagyjátékfilmje a késő Kádár-korban játszódik, főhősét, a rendszer ellen lázadó Frankot beutalják a pszichiátriára. A készítők alapos kutatómunkát végeztek a korszakról, a szereplők egy jelenkori zárt osztály mindennapjaiba is bepillantottak. A pszichiátert alakító Waskovics Andreával és a rendezővel, Fabricius Gáborral beszélgettünk.

A riói favelákban még nappal sem ajánlatos futkározni, de sötétedés után kifejezetten veszélyes tevékenységnek számít. Egy bátor közösség mégis ezt a módját választotta, hogy változtasson az eddigi gyakorlaton, erről meséltek a magyar Marie Claire újságírójának.

Női tárca mellékletünk segít eligazodni a banki fogalmak között, a kripotovaluták és etikus befektetések világában, és bepillantást nyertünk a magyar elit mindennapjaiba is.

És amiről ne feledkezz meg!

Kattints IDE!