Megjelent a friss Marie Claire – 2021/5.

2021. szeptember 08.
Kate Winslettel a címlapon jelent meg a Marie Claire legfrissebb lapszáma, amelyben 20 oldalas Well-being és 25 oldalas Home mellékletet is találtok.

Legutóbb egy kisvárosi rendőrt játszott olyan meggyőző erővel, hogy nem lennénk meglepve, ha valójában két Kate Winslet létezne, írja szerzőnk, Köves Gábor, aki Zoom-on keresztül interjúzhatott a színésznővel. Winslet az idei cannes-i filmfesztiválon egyszemélyes zsűriként is bemutatkozott, ő választotta ki a rövidfilmes mezőnyből a Lights on Women Award győztesét. A L’Oréal Paris idén először átadott díja a női filmkészítők műveire hívja fel a figyelmet, és egyben arra is, hogy még mindig mennyire alulreprezentáltak a filmiparban.

Kulka János 2016-os stroke-ja után először vállalt szöveges szerepet nagyjátékfilmben. A játszmában olyan karaktert alakít, aki agyvérzést kap a sztori elején, és afáziával küzd: mindent megért, de a gondolatait nehezen tudja kifejezni. Büszkék vagyunk rá, hogy nekünk adott interjút először a film kapcsán. Gazsó Orsolya beszélgetett vele bizalomról, gyávaságról, a szavakról és a szavak hiányáról is.

Idén pontosan 20 éve történt a szeptember 11-i terrortámadás, amelynek a képeire mindannyian jól emlékszünk, a száraz tényeket pedig még azok is ismerik, akik akkor még nem is éltek. Akkoriban kiemelten foglalkozott a sajtó annak a Malév-gépnek a viszontagságaival is, amely éppen ezen a napon tartott New York felé. Senki nem sérült meg a fedélzeten, de az ott tapasztaltak életre szóló nyomokat hagytak az utasokban – egyikük most, húsz év elteltével mesél a Marie Claire olvasóinak az élményeiről. És korántsem csak a rosszakról.

Ha szeptember, akkor aktuális trendek: a magazin 131. oldalán mutatkoznak be az idei őszi–téli divattrendek, a 147. oldalon pedig a legújabb szépségtrendeket vesszük sorra Páll Adrienn (smink) és Ternyák Kata (haj) segítségével.

Well-being mellékletünk az őszi „évkezdést” segíti: tippeket adunk arra, hogy milyen kezeléseket érdemes igénybe venni azoknak, akik kerülnék a testi kontaktust, kiderítjük, hogy mit jelent a kreatív meditáció és ajánlunk spákban, wellnessközpontokban játszódó filmeket is.

Home mellékletünkben egy lenyűgöző brazil ház után egy elegáns, napfényben úszó budai családi házat mutatunk meg, majd sorra veszünk öt kortárs hazai művészt (pontosabban hatot, mert az egyik márkát egy duó alkotja), akik fantasztikus kerámiatárgyakat készítenek. Végül pedig elmeséljük az 50 éves évfordulóját ünneplő Mah Jong kanapé történetét.

Olvass tovább!