Ilyen Károly és Kamilla otthona

2023. május 26.
Megnézzük azokat a helyeket, amelyeket az új brit király az évek során az otthonának nevezett. III. Károly lenyűgöző ingatlanok – kastélyok, városi paloták, majorságok – tulajdonosa.

Amikor ennek a lapnak a cikkei nyomdába kerülnek, még nem tartották meg Londonban az új brit uralkodó koronázási ünnepségeit. Nem tudhatjuk pontosan, hogy a sok üzengetés és találgatás után ki tette végül tiszteletét és ki nem, ki énekelt az ünnepi koncerten, és ki hol ült. De ezekre a részletekre hamarosan úgysem fog már emlékezni senki – miközben a divattörténet egyik nagyágyújától tudjuk, hogy a stílus örök. Lássuk akkor, mit tudhatunk Nagy-Britannia uralkodópárjának stílusáról, ízléséről, életmódjáról.

A népes Windsor-ház sokáig ügyelt rá, hogy az alattvalóknak csak jóváhagyott képek révén legyen némi fogalma a paloták belső világáról. A házasságok és a keresztelők alkalmával, vagy hivatalos vendégek, például az Obama házaspár érkezésekor készült fényképek jellemzően ugyanazokat a helyiségeket mutatták, és a királynő ünnepi üzenetei alatt is be kellett érniük a nézőknek a karácsonyfadíszek vagy az íróasztali levélbontó kés tanulmányozásával. Az utcai paparazzik ellen persze ők sem sokat tehettek, de a lakószobáikat, a privát teraszaikat nem szívesen mutogatták. Mígnem eljött a nagy lezárások ideje. Az elmúlt években egy sor fotót publikáltak a különböző királyi ingatlanok szobáiból, online üdvözleteket, Instagram-posztokat, bejelentkezéseket az irodából vagy a kerti sétányról, és a lakberendezési- és pletykalapok rá is vetették magukat ezekre a képekre.

A vadregényes Mey várkastély az anyakirálynő részéről szállt az unokájára, ő minden évben itt, a skót tengerparton nyaralt. A park – leszámítva azokat a napokat, amikor az uralkodó nyáron esetleg ott tartózkodik – nyitva áll a kíváncsiak előtt.

 

Itt épp egy huszonkét karátos arannyal, kézzel festett koronázási csésze készül.

Összeállította: Lukács Zsolt, Békefi Dóra Fotó: Getty Images

A teljes cikket keresd a Mindfulness különszámunkban!

marie-claire-mindfulness-cimlap