Eke Angéla: Mit kérek karácsonyra 669 napja?

2023. november 15.
A friss Marie Claire-ben Ez az ünnep más című cikkünkben három különböző karácsonyi történetet olvashattok. Olvassátok el Eke Angéla történetét.

Eke Angéla óriási állatbarát, számos alkalommal posztolt arról, miért fontosak a kis kedvencek az életünkben, miért érdemes megosztani velük a mindennapjainkat. A színésznő lélektársa, Bambi egészen tizennégy éves koráig szórta a szeretetet, 2021-ben, karácsony előtt pár nappal kelt át a szivárványhídon.

„Ma 669 napja nincs a világ legkülönösebb összetartozása. Azóta nem tudok kivel némán beszélgetni, egyet gondolni, naponta százszor elolvadni. ’21. 12. 21. a napja, amikor valamiért elkezdtem a karácsonyfát feldíszíteni, mintha hadat üzenetem volna az eleve elrendelésnek: All I Want For Christmasplaylist, csillogó hambi, kovi ubi, hot dog, muffin üvegdíszek, műfenyő a tudatosság jegyében (most miért, ha legalább 185 évig ez lesz a karácsonyfám, akkor megérte). Egyszer csak a kis test, ami téblábolt a ragyogó díszek között, a földre hullt, és görcsösen rángatózott. A fények olyan erősek lettek a nappaliban, hogy azt hittem, az Úr előszobájában vagyunk, ahova tévesen kaptunk meghívót. Perceken belül Szandra barátnőm már száguldott velünk autóval az esti sötétben, én angyalnak hittem őt, aki kimentve az Urat a téves meghívástól, hazavisz minket, és díszíthetünk tovább. De gyanús lett a csend. Lenéztem, az ölemben félájult zsemleillatú kis test elázva a könnyeimtől, és akkor én mindennél biztosabb voltam abban, hogy a szenvedés nem méltó hozzád, Bambi. ‘21. 12. 21. – a francba, mi ez a stílusos dátum, Kiskutyám? Azóta persze kiderült, hogy aznap az Uránusz az »én« házamban volt, ami az öreg barátok elengedését is jelöli, de csitt, egy dívát nem öregezünk, nem is barátozunk, de az azért para, hogy a csillagok már tudták, amit mi nem. Hogy ő, Bambi, akitől minden este lefekvés előtt válogatott szerelmi vallomásokkal köszöntünk el, aki csakis akkor volt hajlandó feljönni az ágyba hozzánk, amikor neki volt kedve, akit nem lehetett felemelni, aki délig szeretett aludni, ő már nem jön haza, és aki miatt ennek a kurva igazságtalan élet minden napjának, órájának és percének egy részét arra szánom, hogy tréningezem az orrom, hogy az illata benne maradjon, és amely foglalatoskodás mindennél kedvesebb marad nekem, amíg világ a világ. Hazamentem. Egyedül. A nappaliban üvöltő csend, csillogó díszek, három csepp vér a bézs szőnyegen, és nekem onnantól fogva örökké All I Want For Christmas Is You.”

Szöveg: Sinkó Edit Fotó: Panamy Photograph

A további történeteket a friss Marie Claire-ben olvashatjátok!

Charlize Theron Marie Claire 2023/7 címlap

Charlize Theron Marie Claire 2023/7 címlap