Pokorny Lia álmai vakációja

2024. április 18.
Ha most azonnal elutazhatnál bárhová, hová mennél, kit vinnél magaddal és mi mindent csinálnál? Ezeket a kérdéseket szegeztük három ismert embernek, és jártuk velük végig Kubát, Indiát, Vietnámot – és megannyi más álomhelyet.
Pokorny Lia álmai nyaralása

Pokorny Lia színésznő: A pillanat ereje Indiában

„Az utazás éltet, feltölt és kikapcsol, gyakorlatilag mindegy, hova megyek. Persze azért fontos, hogy kicsit felkészüljek az adott úti célból, mert csak úgy, előzetes tervezés nélkül nem vágnék bele, de mégis van annak valami izgalmas varázsa, hogyha az egészet körüllengi egy kis spontaneitás is” – kezdi Lia, aki alapvetően mindenevő utazónak tartja magát, és bár imádja a tengert, a vizet, a napsütést és a mediterrán éghajlatot, a magasban érzi igazán jól magát.

„Nincs is jobb egy meleg nyári napon, mint 1400 méter magasan, a zöldben, a fák árnyékában megpihenni, és felülről csodálni a tájat. Imádom Olaszországot, Szlovákiában a Tátrát, Ausztriát és Grúziát – hamarosan oda utazom, és már előre szeretem” – jelenti ki mosolyogva a színésznő, majd gyorsan hozzáteszi, hogy persze Magyarországot semmi sem tudja kiütni az első helyről. „Őt ismerem a legjobban, a szívem csücske, tele csodákkal, tavakkal, folyókkal és igen, a Mátrával, amelynek talán nincs olyan ösvénye, amelyet ne ismernék. Én itthon szeretek a legjobban élni.”

Ugyanakkor a kelet, a Távol-Kelet egyre inkább vonzza. A kultúrája, az ízvilága, a történelme, a történetei és a műalkotásai. „India – különösen, amióta asztrológiával is foglalkozom – kimondottan izgat. Az irodalma pedig egyenesen varázslatos, bevallom, egy ideje Mahábharáta-rajongó vagyok. India története biztos olyan izgalmas és sokrétű lehet, ami megunhatatlanná teszi.” Hogyan telne ott egy napja? „Szerintem le sem feküdnék, hogy élvezzem és kihasználjam mind a huszonnégy órát. Csak sétálnék egész nap, figyelném az embereket. Ismerve magam, meglenne az a közel huszonnyolc kilométer gyaloglás, miközben a táj és az emberek rezdüléseit, mozdulatait és a pillanat erejét magamba szívom. Felkeresnék szent helyeket és szívesen részt vennék egy autentikus púdzsa szertartáson is” – magyarázza lelkesen Lia, aki az ízek világában is kísérletező típus. „Mivel a főzés nemcsak kikapcsol, hanem nevel is – többek között gazdaságosságra és ötletességre is –, amikor külföldön járok, mindig megkóstolom a helyi ízeket, már csak azért is, hogy hazaérkezésem után otthon rekreálhassam őket, hátha a fogyasztásuk visszarepít oda, ha csak a pillanat erejéig is.”

Fotó: Getty Images

A teljes cikket megtalálod a Marie Claire 2024/2-es lapszámában!