A luxus próbája, ahogy mindig utazni akartunk

2024. április 16.
A kuriózumszámba menő, egyedi helyek általában drágák egy kiadós nyaraláshoz, arra viszont találhatunk lehetőséget, hogy kipróbáljuk, megérezzük, milyen is a magasélet, ha vakációról van szó. És még az is kiderülhet, hogy a vitorlás, a tóparti villa vagy a loftlakás nem is a mi műfajunk…
Luxus utazás - Marie Claire Travel

Kuriózumok világszerte

A The Spaces összeállításai a világ legjobb épületeit és helyeit igyekeznek bemutatni, coworking klubokat, új éttermeket, hoteleket, lakásokat. A kuriózumnak számító szálláshelyek leginkább a Travel aloldalon gyűlnek. Éjszakázhatunk skóciai Shrek-házban, olasz tóparti rezidenciában vagy a hirosimai művészeti múzeum minimalista épületében. De rálelhetünk egy háromszáz négyzetméteres római lakosztályra, vagy A Fehér Lótusz sorozat egyik impozáns villájára is. Ezek a helyek nem olcsók, de akad azért közöttük olyan, amiért nagyjából annyit kell fizetni, mint egy jó, de egyedinek kevésbé mondható hotelszobáért. Milliókat kell leperkálnunk, ha Karl Lagerfeld tengerparti Villa La Vigie-jében aludnánk, a londoni Vinyl Pimp lakás-lemezboltban viszont már százezer forint körüli áron megszállhatunk.

Shrek sáros, mohával borított kuckója Skócia dombjai között

Airbnb a tengeren

Mi a közös Athénban, Palermóban, Šibenikben, a toszkánai Castiglioncello vagy a korfui Gouviá városokban? Hogy mind kikötők gyönyörű partokkal és vitorlázásra teremtett tengerrel. A „vitorlás Airbnb” néven is emlegetett Sailogy tulajdonostól bérelhető vitorlásokat ajánl elérhető (1000–7000 euró/hét) áron. Ha kíváncsiak vagyunk a kék és a zöld minden árnyalatára, szívesen meg is merítkeznénk a mély vízben, esténként pedig finom halételek és jó borok után a fedélzeten heverészve fürkésznénk a csillagokat, nézzünk szét a honlapjukon régiókra, időszakokra is szűrve a különböző méretű és felszereltségű hajók között. A bátrabbak Európán kívül is kalandozhatnak, a kínálatban több ezer hajó szerepel, és akár teljes körű szolgáltatással, kapitánnyal, hosztesszel is várnak, a Seychelle-szigetektől Ázsiáig.

A teljes cikket keresd a Marie Claire 2024/2-es Travel mellékletében!