Tóth-Szántó Krisztina: Zöld jelzés

2024. június 13.
Megújult design, Go Green melléklet és nagykövetszavazás, rengeteg olvasnivaló a nyárra. Olvassátok el főszerkesztőnk, Tóth-Szántó Krisztina üzenetét a friss lapszámmal kapcsolatban.
Tóth-Szántó Krisztina Zöld jelzés

Jön a nyár, lapzártánkkor szinte már olyan meleg van, hogy nem is jön, hanem nagy erőkkel megérkezett. Mi pedig készítettünk egy újabb tartalmas lapszámot, amely reméljük, hogy ezen a nyáron – nyaralás, utazás, pihenés alatt is – izgalmas társatok lesz.

Emellett Go Green-lázban égünk. Minden évben fontos időszak számunkra, amikor a Marie Claire oldalain nagyobb a zöld fókusz. Miközben ötletelünk, cikkeket olvasunk, szerkesztünk és fotózást szervezünk, egyre inkább elfog minket a szorongás: vajon mi eleget teszünk a földünkért? Éppen ezért tartjuk olyan lényegesnek, hogy a fenntarthatóság és a környezetvédelem beszédtéma legyen. Hiszen „egyetlen fára sem szabad úgy gondolnunk, hogy az csak egy fa, mert sokkal nagyobb súlya van minden erdőpusztításnak, mint azt elsőre gondolnánk” – Udvaros Dorottya szájából hangzott el ez az elgondolkodtató mondat, aki idén egyike Go Green nagykövetjelöltjeinknek. 2024-ben ugyanis olyan hírességeket jelöltünk, akiknek szívügyük a környezetvédelem. Udvaros Dorottya, Döbrösi Laura, Eke Angéla, Horányi Juli és Puskás-Dallos Péter a feléjük irányuló figyelmet arra igyekeznek felhasználni, hogy közvetítsék a követőik felé a fák, a madarak és az élőhelyek segélykiáltásait.

Go Green mellékletünkben olvashattok egy spanyol, a környezetével szinte együtt lélegző modern házról, a társadalmi és környezeti fenntarthatóság jegyében (és nem mellesleg III. Károly király víziója alapján) épült angol városról, Nansledanról és a környezetvédelmi elköteleződése miatt egyedülálló magyar könyvkiadóról. Fenntartható éttermek nyomába szegődünk, hogy megnézzük, mit is jelent a Michelin Guide zöld csillaga, de azt a kérdést is körbejártuk, hogy mit jelent egy pár életében, ha a klímaszorongás miatt már a gyerekvállalás is veszélybe kerül.

Tartsatok velünk egy fenntarthatóbb világ felé!

Fotó: Zsólyomi Norbert
Styling: Balogh Viktória
Smink: Kiss Csilla
Haj: Radván Simon
Ruha: COS
Növények: Flowers for Design Studio