Eva Longoria: „Szeretnék visszaadni”

2024. szeptember 06.
A Született feleségekkel, az egyik legkedveltebb tévésorozattal vált világsztárrá, jegyezték Hollywood legjobban fizetett színésznőjeként, de rendkívüli önzetlenségéről is ismert. Eva Longoria most elárulja, mi segítette hozzá a sikerhez.

Az egyik legismertebb név Hollywoodban. Csak az nem tudja, kicsoda Eva Longoria, aki az elmúlt húsz évben barlangban élt. Anya, feleség, színésznő, producer, rendező, vállalkozó, író és filantróp. Az a latin-amerikai nő, aki kitaposta az utat a többieknek. Mindene megvan már, mégis két lábbal a földön jár. De hogyan lesz valaki ilyen sikeres?

Fegyelmezett, bátor, elszánt és soha nem fogad el nemleges választ. „Ezek a készségek szükségesek ahhoz, hogy bármelyik iparágban boldogulni tudj – nem csak Hollywoodban – vallja Eva Longoria. – A munkamorálom azonban anyámtól és apámtól jön. Ők tanították meg nekem, hogy ha keményen dolgozom, akkor bármit elérhetek. Végül a színészi pályát választottam, ez pedig rengeteg munkát és kitartást igényelt. A lényeg, hogy okuljunk a hibáinkból, fel tudjunk állni egy kudarc után, megbékéljünk az elutasítással, és ne csak várjunk a lehetőségekre, hanem magunknak teremtsük meg őket.”

Az imposztorszindróma a negyvenkilenc éves Eva Longoria számára ismeretlen fogalom. „Szerintem ezt a férfiak találták ki, hogy elhitessék velünk, nőkkel, hogy bizonyos területeken nincs számunkra hely. A patriarchátus találmánya. Soha nem szabadna imposztornak éreznünk magunkat. Megérdemlünk minden egyes lehetőséget és tapasztalatot, amely megadatik nekünk. Természetesen ideges voltam, amikor például először rendeztem, de egyszer sem gondoltam, hogy ne ülhetnék abban a székben.”

Ruha: Dior Ékszerek: Jacob&Co

A színészkedéstől hosszú időre eltávolodva, Eva Longoria most egy újabb bravúrral kerül ismét rivaldafénybe: az Apple TV+-on futó Land of Women (A nők földje) című vígjátéksorozattal. „Úgy gondoltam, itt az ideje visszatérni. Számos olyan tévéműsorban ajánlottak szerepet, amelyeket nem találtam vonzónak, nem tűntek újszerűnek és innovatívnak. Valami újat és érdekeset akartam csinálni, így jutottam arra, hogy Spanyolországban szeretnék forgatni.” Ez a vágy késztette arra, hogy felvegye a kapcsolatot közeli barátjával, Ramón Camposszal, a Lányok a vonalban és a Grand Hotel drámasorozatok tehetséges írójával. „Ramón rábukkant a La tierra de las mujeres (A nők földje) című könyvre, megírta a forgatókönyvet, és mire észbe kaptam, már javában ment a forgatás – emlékszik vissza. – Nagyon jól éreztük magunkat! Bár félelmetes volt spanyolul játszani, még sosem csináltam ilyet – főleg a legendás Carmen Maura mellett. De éppen ezt akartam: megmérettetni magam.”

Az Eva Longoria által játszott karakter, Gala egy olyan nő, akinek soha nem kellett nehézségekkel megküzdenie vagy bármit is egyedül véghez vinnie, ez az új élethelyzet azonban megtanította arra, hogy erősebb, mint gondolná. (Kénytelen anyjával és lányával egy bájos spanyol borvárosba menekülni, ahol egyszerre kell megküzdenie a kisvárosi furcsaságokkal, családi titkokkal – miközben kétbalkezes bérgyilkosok üldözik – a szerk.) „Gala megtalálja magában az erőt, és gyönyörű utat jár be a sorozatban, mert felismeri, hogy nagy dolgokra képes.”

Amellett, hogy a kamerák előtt és mögött is megörvendeztet bennünket a tehetségével, Eva Longoria élete nagy részét a rászorulók megsegítésének szenteli. Közösségimédia-felületeit és kiváltságos helyzetét arra használja, hogy felhívja a figyelmet az alulreprezentált közösségeket, különösen a nőket és a latin-amerikaiakat érintő problémákra az oktatás, az egészségügy és a közösség-érdekérvényesítés terén. „A másoknak való segítés életem munkája. Szeretnék visszaadni. Az én örökségem a jótékonysági munkám.”

Fotó: Fernando Sippel Szerző: Luis Tellez

A teljes interjút és a képsorozatot keresd a Marie Claire 2024/5-ös lapszámában!