Adventi koszorú újrahasznosított borosüvegekből

2015. október 07.
Lassan kezdődik az adventi hírszezon, amit mi most egy nagyon ötletes, szerethető ötlettel nyitunk meg. Nevezetesen gyönyörű, panyizsuzsi flaskákkal, nemcsak szépek, környezetbarátak is.


A panyizsuzsi flaska-mécses ötvözi a környezettudatos gondolkodást a desizájnnal. A recyling szellemében az összegyűjtött, használt üvegpalackokból letisztult formavilágú, egyedi dekorációs tárgyak születnek, amelyek tökéletesen hangsúlyozzák az ünnep fényét.

Panyi Zsuzsi az üveg szenvedélyes rajongója, az ékszerek mellett rendszeresen jelentkezik design tárgyakkal is. Pár évvel ezelőtt mutatta be a flaska-mécsest: a vissza nem váltható boros üvegek újrahasznosításával készít egyedi grafikával ellátott, karácsonyi mécseseket.

A legújabb flaska-mécses sorozata a skandináv minimalizmus vonalába illeszkedik. A számmal ellátott palackok az adventi vasárnapokat jelölik. Állíthatóak egymás mellé sorba, vagy egy körív mentén, koszorúformában. A mécsesek a matt-fényes felületek játékával harmonikus részei a monokróm enteriőröknek, de arany és természetes kiegészítőkkel is stílusosak, nem utolsó sorban pedig jövőre ismét használhatóak.

A már-már puritán mécsesek izgalmas ellenpontok a csillogó-villogó felhajtásban és határozottan fogalmazzák meg a karácsony mottóját: belül készülni és megélni az ünnepet. A mécsesek formája és grafikája a letisztult szépséget hirdeti, ugyanúgy ragyogja át a karácsonyt és az azt megelőző várakozást, ahogyan a gyertyaláng a mécseseket.