Az anyaméh ihlette a különleges lámpákat

2022. május 20.
Jan Ernst kerámiaművész izgalmas kollekciója az anyaméh és a női reprodukciós szervek formáiból indul ki, megidézve ezzel az anyaméhben átélt ősbiztonságot.

A hét darabból álló Womb kollekció az anyaméh formájából indul ki, ezt nyújtja és tekeri mindenféle organikus formákba, végig megtartva a védelmet nyújtó burok alapkoncepcióját. A Capetownban dolgozó keramikus, Jan Ernstet a női test misztikus szerve ihlette, mely egyszerre testesíti meg a szexualitást és az anyai szeretetet, a teremtő erőt és a védelmező gyengédséget.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jan Ernst (@jan_ernst_)

 

A szériában találunk asztali- és függőlámpákat is – a mi kedvencünk a Womb Pendant Medium, ami a méh mellett kicsit már a vagina formáját is megidézi, egyszerű, mégis jellegzetes alakjával pedig képes megmutatni a terhesség és a szülés során kicsúcsosodó női őserőt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jan Ernst (@jan_ernst_)

 

A lámpák szépsége különösen akkor jön ki, amikor a bennük rejlő fényforrás világít, hiszen így az életet szimbolizáló fény is megjelenik bennük. A darabokat Ernst oldalán lehet átböngészni – itt mindegyik letisztult földszínben látható, de a művész egyedi mázakat is készít megrendelői kérésre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jan Ernst (@jan_ernst_)

 

Fotó: Jan Ernst (Instagram)

Olvass tovább!