Nyári salsasaláta
Jamie könnyű, tavaszias salsasalátája tökéletes kísérő lehet a mesterszakács házi hamburgeréhez is (a receptet itt találod)
(4-6 személyre)
• 2-2 sárga és piros kaliforniai paprika, kimagozva és felaprítva
• 4 gyönyörű, érett lukullusz paradicom vagy egy marék színes koktélparadicsom, kimagozva és feldarabolva
• 3-4 újhagyma, vékonyra karikázva
• egy kis csokor görög bazsalikom vagy bazsalikom levele, durvára vágva
• 1-2 piros chili, kimagozva és finomra aprítva
• extraszűz olívaolaj
• 2 lime leve
• mangó, szőlő, görögdinnye vagy barack, finomra aprítva (elhagyható)
Jamie szaftos hamburgere színes salsasalátával
Elkészítés:
1 Dobd össze a paprikát, a paradicsomot, az újhagymát, a bazsalikomot és a chilit egy nagy tálba. Hintsd meg sóval és borssal, locsold még némi olívaolajjal, aztán ébreszd fel az egészet egy kis lime-lével. Rázd meg, hogy összeálljon, jöhet még egy kis só, kóstold meg, állítsd be az ízét, majd tegyél hozzá néhány gyümölcsdarabot, és tálald. Az ízek 10 perc elteltével még jobban előjönnek.
Adagonként 132 kcal, 7,7 g zsír (1,2 g telített), 2,6 g fehérje, 11,1 g szénhidrát, 10,8 g cukor
(A receptet a Jamie Magazin biztosította)