Dora Abodi

2013. szeptember 11.
Az Abodi Dóra által tervezett 2013/14 ősz-téli kollekció szofisztikált egyben elegáns.

A ragyogó színű, saját tervezésű minták, a bőr használata egészen különlegessé és összetéveszthetetlenné teszik a kollekciót.

A tervező Fellini, a Vatikán, az őskeresztény katakombák és rítusok inspirálta kollekciója minden eddiginél különlegesebb, egyedi mintákat kombinál geometrikus, újszerű szabásvonalakkal. A nyomtatott anyag mintáit helyenként kézi gyöngyözés emeli ki.

A kollekció elkészültét megelőzően hosszasan kísérleteztünk új anyagokkal, mintákkal és szabásvonalakkal, és természetesen ismét megjelenik a mintákban a márka címerállata, az iker UNISUS, számtalan variációban.
DORA ABODI darabjai egyaránt kísérletezőek ugyanakkor stílusosak, hordhatóak: minden ruha időtlen és mégis kortárs, önmagukban és más darabokkal kombinálva is működnek, ezáltal a szezon nélkülözhetetlen darabjaivá válhatnak a divatot kedvelő nők gardróbjában.

A kollekcióhoz egy teljes, markáns kiegészítő sorozat is párosul: az utolsó szegecsig kézzel készült TWIN UNISUS fémclutch sorozat új modellekkel bővült, A már klasszikusnak számító Phoenix Egg/Carpathian Warrior gömbtáska, illetve szintén kézzel készült fémékszerek és pink bőrtalpú csizmák jelentős mértékben hozzájárulnak a kollekciót övező sajátos atmoszférához.

Abodi Dóra január óta a Domus Academy és a Vogue Talents különdíjnak köszönhetően már Milánóból irányítja a Dora Abodi brandet.

Kapcsolat: doraabodi.com, facebook.com/DoraAbodi
Showroom:
1092 Budapest, Ráday utca 9.