Dori Tomcsanyi

2013. szeptember 11.
„Engem mindig is a modern, laza, városi nő képe inspirált, aki frissességet és ötletességet visz amindennapjaiba a ruhatárán keresztül."

„A jövő évi trendek közül a személyes kedvencem a  letisztult, sokszor férfias vonalvezetés, illetve ennek pont az ellenkezője: a derekat hangúlyozó nőies szabásvonalak alkalmazása. Az élénk vagy neonszínek megjelenése akár részletként vagy nagy felületen abszolút a szezon jellemzője. A másik nagy kedvencem a botanikus minta. Legyen szó dzsungelről vagy kis növényhatározóról, a nyári ruhatárba elengedhetetlen, és nagyon vagány.”

A 2014-es tavaszi–nyári szezonra Tomcsányi Dóri a ’70-es, ’80-as évek lakótelepi hangulatából merített inspirációt. A korábbi, Panel névre keresztelt kapszulakollekció folytatásaként egy sokkal letisztultabb, modernebb szemléletet mutat be a ruhákon és kiegészítőkön keresztül. A panelépületek tömegére reflektáló szürke neoprénruhák mellett nagy hangsúlyt kapnak a finom részletek és a letisztult, minimalista szabások – mindez magas minőségű, egyedi anyagok felhasználásával párosul.

Akvarellel festett szobanövények jelennek meg digitálisan printelt hernyóselymen, finom neonszálakkal szőtt jacquard-anyagok és a tervezőtől már megszokott friss, élénk színpárosítások. A bőrkiegészítők között helyet kaptak az autóstáskák és bevásárlószatyrok is, amelyek elengedhetetlen elemei a modern „lakótelepi” hangulatnak.

Kapcsolat: doritomcsanyi.com, facebook.com/tomcsanyidori
Showroom: 1052 Budapest, Városház utca 14.
Üzlet: TheGardenStudio, 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3–5.