„Tenni valamit a céljainkért, az egy apró győzelem” – Vida Ágnes, AmCham jelölt

2013. november 06.
A negyedik alkalommal meghirdetett AmCham Női Kiválóság Díjra bárki jelölhetett olyan sikeres női vállalkozókat, akik példaképül szolgálhatnak mások számára. A jelöltek között szerepel Vida Ágnes Anna blogger is.

A negyedik alkalommal meghirdetett AmCham Női Kiválóság Díjra bárki jelölhetett olyan sikeres női vállalkozókat, akik példaképül szolgálhatnak mások számára, és akik segítenek megmutatni, mire van szüksége ma egy nőnek a sikerhez. Közel 60, a legkülönfélébb területeken eredményes hölgyet jelöltek az elismerésre barátaik, munkatársaik, családtagjaik. A zsűrinek nem volt egyszerű dolga a sokféle sikertörténettel megismerkedve: többszöri tanácskozásra volt szükségük a legjobb öntés meghozatalához. Ennek eredményeképp kiválasztották azt az öt vállalkozónőt, akik a november 13-i díjátadón izgulhatnak a győzelemért, és akiket az elkövetkezendő napokban egy-egy velük készült interjún ismerhettek meg.

Következzen Vida Ágnes Anna pszichológus, vállalkozó, a Kismamablog bloggere!

Hogyan tudtad meg, és mit szóltál ahhoz, hogy téged is jelöltek az AmCham Női Kiválóság Díjra?

Nem ért váratlanul a jelölés, hiszen, aki jelölt, rögtön felvette velem a kapcsolatot. Nagyon örültem annak, hogy rám gondolt és érdemesnek tart egy ilyen cím elnyerésére. Mint ahogyan az is nagy megtiszteltetés, hogy a döntőbe jutottam.

A családoddal vagy másokkal megosztottad a hírt, hogy a jelöltek között szerepelsz?

Valójában nem vertem nagy dobra a jelölésemet, csak a férjemnek mondtam el, aki természetesen szorít nekem. Nehéz a családdal megosztani, hogy „képzeld, jelöltek a Női Kiválóság Díjra”, anélkül, hogy zavarba jönnék. De a díjkiosztó után mindenképpen beszámolok mindenkinek majd róla.

A bátorság, kreativitás, kitartás, elszántság, újító szellem, inspiráló személyig, hasonló erények szükségesek a jelöléshez. Neked van hasonló paraméterekkel bíró példaképed?

Gyermekkorom óta mindig voltak olyan emberek, akik inspiráltak, már kicsi koromban szívesen bújtam az életrajzi regényeket, érdekelt, hogyan „működnek” a sikeres, inspiráló, mások életére nagy hatást gyakorló emberek a színfalak mögött. Mindegyiküktől tanultam, ellestem valami fontosat. Nagy hatással volt rám J.K. Rowling önéletrajzi filmje is, hihetetlenül motiválónak találtam azt az elhivatottságot és kitartást, amivel küzdött az álmáért. És példaképem Anita Roddick, a The Body Shop alapítója is, aki hozzám hasonlóan szintén kismamaként kezdett saját üzletbe és épített világcéget belőle.

Visszatekintve mi volt a legnagyobb mérföldkő a karrieredben vagy a legnagyobb nehézség, amiből győztesen jöttél ki?

Úgy gondolom, minden nap, amikor tettünk valamit a céljainkért, egy-egy apró győzelem. Én egészen kicsiből indultam el 7 évvel ezelőtt, gyakorlatilag csak egy ötletem volt, egy álmom, amit szerettem volna elérni. Akkor csak annyit tudtam tenni érte, hogy elindítottam egy a blogot és elkezdtem írni. Aztán fokozatosan minden köré épült. A könyvek, a tréningek, a konferenciák.

Hogy bírtad a feszített tempót?

A gyermekeim akkor még nagyon kicsik voltak, a nagy 2 éves, a kicsi 4 hónapos, ezért mellettük minden nap csak egy kicsit tudtam haladni előre. Hajnalban keltem és következetesen minden nap dolgoztam egy órát, amíg ők még aludtak. Ez néha fájt, hiszen a gyerekek nem mindig aludtak jól, néha nyűgösek voltak vagy betegek lettek, de bármi is történt, kitartottam a hajnali munka mellett. Ennek a következetességnek köszönhetem, hogy a vállalkozásom kezdettől fogva nyereséges volt és növekedett.

Mi az a szabadidős tevékenység, ami leginkább jellemzi a személyiségedet?

Nem szeretem ketté választani a munkát és a szabadidőt. Szeretem, amit csinálok, ezért néha akkor is jár az agyam, amikor munkaszüneti nap van, vagy szabadságon vagyok. A legutóbbi nyaralásom alatt például verseket írtam szórakozásból, amik aztán nagy sikert arattak az olvasóim körében. Szeretem a változatosságot. Imádom a természetet, a fű illatát, az erdő zsongását. De zene nélkül sem tudok meglenni. És könyvekre is mindig szükségem van magam körül. Feltöltődöm tőlük, és utána ezt az energiát tovább tudom adni másoknak is.