„Egészségtudatos szemlélet mindenek előtt” – Dr. Gyovai Viola AmCham jelölt

2013. november 09.
A negyedik alkalommal meghirdetett AmCham Női Kiválóság Díjra bárki jelölhetett olyan sikeres női vállalkozókat, akik példaképül szolgálhatnak mások számára. A jelöltek között szerepel Dr. Gyovai Viola, Biola Biokozmetikum Kft. tulajdonosa is.

A negyedik alkalommal meghirdetett AmCham Női Kiválóság Díjra bárki jelölhetett olyan sikeres női vállalkozókat, akik példaképül szolgálhatnak mások számára, és akik segítenek megmutatni, mire van szüksége ma egy nőnek a sikerhez. Közel 60, a legkülönfélébb területeken eredményes hölgyet jelöltek az elismerésre barátaik, munkatársaik, családtagjaik. A zsűrinek nem volt egyszerű dolga a sokféle sikertörténettel megismerkedve: többszöri tanácskozásra volt szükségük a legjobb öntés meghozatalához. Ennek eredményeképp kiválasztották azt az öt vállalkozónőt, akik a november 13-i díjátadón izgulhatnak a győzelemért, és akiket egy-egy velük készült interjún keresztül mutatunk be.

Következzen Dr. Gyovai Viola, Biola Biokozmetikum Kft. tulajdonosa.

Hogyan tudta meg, hogy önt is jelölték a negyedik alkalommal meghirdetett AmCham Női Kiválóság Díjra, mit szólt hozzá?

Meglepődve hallottam és olvastam a jelölésemről, melyről akkor értesültem, mikor egy személyes beszélgetésre hívtak be a szervezők.

Esetleg tudja is, hogy kik jelölték?

Utólag értesültem róla, hogy a BIOLA egyik oktató kozmetikusa jelölt, mert úgy találta, hogy az általam kifejlesztett termékek különlegesen magas minőségűek és világszínvonalon formulázottak, ezenkívül, a szintén általam kifejlesztett, biodinamikus biokozmetikumok különlegesen környezetbarátok, és nagyban előmozdítják az emberek egészségét is támogató szépülést. Nem utolsó sorban pedig egyedülálló környezettudatos szemlélettel működő családi vállalkozás is vagyunk, és több gyermekét egyedül nevelő kolléganőnk munkában való helytállását is sokféle módon segítem.

A családjában ki, mit szólt a nevezéséhez?

A férjem és a fiam is nagyon örült a jelölésemnek. Úgy gondolják, hogy a környezet és egészségtudatos szemlélettel fejlesztett kozmetikumaink, valamint az a szociális érzékenység, mellyel segítem a körülöttem élőket, méltóvá tett arra, hogy a környezetem is elismerje erőfeszítéseimet.

A bátorság, kreativitás, kitartás, elszántság, újító szellem, inspiráló személyig, hasonló erények szükségesek a jelöléshez. Önnek van olyan női példaképe, aki mindezt megtestesíti?

Madame Curie és Estée Lauder. Mindkettőjük jellemzője, hogy nem csak újító szellemű és inspiráló személyiségek voltak, hanem példamutató kitartással és elszántsággal valósították meg kimagasló szakmai értéket képviselő céljaikat. Emellett mint nőként is rendkívüli módon helyt álltak.

Milyen tulajdonságai segítenek abban, hogy helyt álljon női vezetőként?

Az intuíció, az empátia és az eredményorientált, problémamegoldó szemléletem, valamint a pozitív beállítottságú gondolkodásom, nagy segítségemre van abban, hogy jó döntéseket hozzak. Emellett konstruktív, szeretetteli emberi kapcsolatokat ápoljak a kollégáimmal.

Visszatekintve mi volt a legnagyobb mérföldkő a karrierjében vagy a legnagyobb nehézség, amiből győztesen, sikeresen jött ki?

A kandidátusi disszertációm megírása, a munkahelyi helytállás és a kisfiam nevelése, nagyon feszes munkatempóra és hatékony munkaidő beosztásra kényszerített. Ebben az időszakban a szüleim sokat segítettek, így disszertációmat sikeresen, kiváló eredménnyel védhettem meg. De talán ennél is nagyobb nehézség és kihívás volt, mikor a kutatói, fejlesztői pályát önálló vállalkozásra cseréltem. A magas minőségű kozmetikai termékeket egy induló kis családi vállalkozásból nagyon nehéz sikerre vinni a világpiacon. De ma már látszik, hogy nem csak kiváló kanadai üzletfeleim tudják magas színvonalon képviselni a részükre fejlesztett termékeket, hanem saját márkáink, a BIOLA, ORGALYS és NATURISSIMO Európa több országában is egyre elismertebbé válnak.

Mi az a szabadidős tevékenység, ami leginkább jellemzi a személyiségét?

A természetjárás nagyon kedves időtöltésem, de sajnos erre mostanában kevesebb időm jut. Nagy szeretettel foglalkozom olyan emberekkel, akik nehéz helyzetbe jutottak, és lelki, valamint anyagi támogatásra szorulnak. Segítem őket abban, hogy újra önbizalommal építsék fel önálló életútjukat.