Bemutatjuk a hónap dizájnerét, Visy Dórát

2013. november 12.
Visy Dóra ékszertervező lett a hónap dizájnere a november 24.-én kezdődő WAMP vásáron. A fiatal tervező új, őszi-téli kollekciója a napsugarak melegét zárja az ékszerdobozunkba.

Hogy döntöttél az ékszerkészítés mellett?

Mindig is szerettem rajzolni, alkotni és mindig boldog voltam, ha örömet szereztem a kézzel készített ajándékaimmal. Egy idő után, ezek az ajándékok szinte csak ékszerek voltak.

Szeretsz játszani az anyagokkal, vagy vannak kizárólagos kedvenceid amikről nem mondasz le?

Imádok kísérletezni, új anyagokat, új technikákat kipróbálni. Ezért is elég sokszínűek a munkáim. Nem tudok megragadni egy formánál, színnél vagy anyagnál. Az nagyon unalmas lenne. Ettől függetlenül nagyon szeretem a nemesfémeket, az aranyat, az ezüstöt és annak ötvözeteit – mint például a schibuichit, ami az egyik nagy kedvencem.

Az idei téli kollekciómhoz sárga aranyat használtam, oxidált ezüsttel kombinálva. A formavilágot és a hangulatot az ősz és a tél közeledtéből merítettem. Csak a sárga arany tudja igazán jól érzékeltetni – a sötét, hideg időben-, az utolsó aranysárga falevelekben őrzött napsugarak meleg színét. Az oxidált ezüsttel együtt pedig erős kontrasztot adnak.

Kinek terveznél ékszert?

Osvárt Andreának, mert egy igazi stílusikon.

Milyen stílustippjeid vannak az ékszerviseléshez?

Szeretem, ha bátrak az emberek, és mást is fel mernek venni, mint, amit az aktuális divat diktál. A „kevesebb több” elv híve vagyok: inkább egy darab érdekes ékszert veszek fel, így az valóban érvényesül. Az ékszereimmel is ezt próbálom sugallni. Ha a férfiakról van szó, nagyon szeretem a mandzsettagombot, és talán egy kis visszafogottabb medált.

Ki vagy mi az, aki vagy ami azonnal jókedvre derít, ha épp rossz napod van?

A kutyám, Kormos, határozottan az a valaki.

Fotók: Zombori András