„Építőnek tartom a csapatmunkát” – Zwack Izabella, AmCham jelölt

2013. november 12.
Az AmCham Női Kiválóság Díjra bárki jelölhetett olyan sikeres női vállalkozókat, akik példaképül szolgálhatnak mások számára. A jelöltek között van Zwack Izabella, a Zwack Unicum Nyrt. Igazgatóság tagja is.

A negyedik alkalommal meghirdetett AmCham Női Kiválóság Díjra bárki jelölhetett olyan sikeres női vállalkozókat, akik példaképül szolgálhatnak mások számára, és akik segítenek megmutatni, mire van szüksége ma egy nőnek a sikerhez. Közel 60, a legkülönfélébb területeken eredményes hölgyet jelöltek az elismerésre barátaik, munkatársaik, családtagjaik. A zsűrinek nem volt egyszerű dolga a sokféle sikertörténettel megismerkedve: többszöri tanácskozásra volt szükségük a legjobb öntés meghozatalához. Ennek eredményeképp kiválasztották azt az öt vállalkozónőt, akik a november 13-i díjátadón izgulhatnak a győzelemért, és akiket egy-egy velük készült interjún keresztül ismerhettek meg.

Következzen Zwack Izabella, a Zwack Unicum Nyrt. Igazgatóság tagja!

Hogyan reagáltál arra, hogy te is a jelöltek között vagy?

Nagyon örültem, amikor hallottam a hírt, hogy engem is jelöltek, nagy megtiszteltetés ez számomra. Nagyon sokat jelentett, értékes volt a zsűritagokkal folytatott személyes beszélgetés. Köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt bizalmával.

Neked esetleg van olyan női példaképed, mint amit egy AmCham-jelölt testesít meg?

Nincs egy konkrét női példaképem, hanem több millió példaképem van, mert minden nőben van valami olyan tulajdonság, erény, ami meglepő, ami tiszteletreméltó, dolgozzon akár az üzleti életben, akár kormányhivatalban, vagy legyen gyermekeit otthon nevelő anya. Amit legjobban tisztelek a nőkben, az az erejük, illetve a kitartásuk, és a képességük, hogy adni tudnak.

Eléggé férfiak uralta szakma a tiéd, milyen tulajdonságaid segítenek abban, hogy helyt állj női vezetőként?

Amikor belépek egy helyiségbe, sohasem arra gondolok, hogy nőkkel vagy férfiakkal kell találkoznom, tárgyalnom, hanem mindig a feladaton gondolkozom, hogy mit kell elvégeznem, milyen eredményt elérnem.

Milyen vagy munkatársként?

Pozitív, nyitott, közvetlen és nagyon hasznosnak tartom, ha a munkatársaim nem fogadják el automatikusan a véleményemet, hanem vitatkoznak, ellentmondanak, képviselik a saját álláspontjukat. Nagyon fontosnak, építőnek tartom a csapatmunkát.

Visszatekintve, mi volt a legnagyobb mérföldkő a karrieredben?

Amikor újra elkezdtük a magyar márkákat exportálni külföldre, akár az Unicumot akár az aszút, hátrányos helyzetből indultunk, 40 éves szünet után. Tokaj esetében, nemcsak egy borászatot, hanem az egész borvidék imázsát kellett újjáépíteni, és büszke vagyok a Dobogó Pincészetnek ebben az úttörő munkában vállalt kiemelkedő szerepére.

Az Unicum márka globális nagyköveteként pedig azt tapasztalom külföldön, hogy nagy kihívás egy hungaricumból világmárkát teremteni, ez egy óriási, de nagyon szép feladat. Még az út elején vagyunk, de ez a mi víziónk, ebben hiszünk, ezért dolgozom.

Mi az a szabadidős tevékenység, ami leginkább jellemzi a személyiségedet?

A családi és a baráti összejövetelek, amikor együtt vagyunk, egy jó ebéd vagy vacsora alkalmából sokan üljük körbe az asztalt, beszélgetünk, jól érezzük magunkat és mindnyájan feltöltődünk. Nagyon szeretek még úszni, számomra az úszás a szabadságot jelenti.