Dallas, Pepsi, Dior: 2013 legfurcsább angol keresztnevei

2014. január 01.
Nem csak itthon megy a hülyeség: a britek és az amerikaiak is nagyon bele tudnak húzni, ha névadásról van szó. Lássuk a szerintük is kirívókat.

Talán azóta, hogy Kate Winslet nemrégiben született kisfiát Bear Rocknrollnak hívják, már senki nem lepődik semmin, de az idei év erős mezőnyt hozott Angliában (is) a keresztnevek piacán. Azt hihetnénk, csak a hírességek járnak elöl csemetéik (nem csak a magyar fülnek) furcsán hangzó elnevezésében, így lett az amerikai Kim Kardashian és Kanye West lánya North West, Brian Adamsé pedig Mirabella Bunny.

A szigetországban azonban kezd riasztó méreteket ölteni a hülye keresztnév divatja, így születhettek babák 2013-ban ilyen nevekkel, mint Pepsi, Dior, Nirvana, Pinky. Pláne, ha tudjuk, hogy Dior kisfiú – ugyanúgy, mint Lohan. Hódít a Geordie is, ami amúgy a Newcastle környékén élők népneve, így kábé úgy hangzik, mintha valaki magyarul Tirpáknak vagy Palócnak hívná a gyerekét.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy míg a hírességek csemetéinek nem gond a feltűnő név, addig egy angol munkáskerület játszóterén kitűnni azzal, hogy úgy hívnak, London vagy Olympia (ezeket főként a nyári játékok hatására adták a hazafias szülők), nem biztos, hogy nyerő ötlet.

A szokatlan nevek gyakorisági listáját a Tiger és a Victory vezeti a fiúknál, de a 7. Perseus és a 9. Kassius is többeknél kiveri a biztosítékot a szigetországban. A lányoknál a Zelie és a Tea vezet, a 4. a Vogue, míg a Pepsi a 17. helyre került.

Azért a többség még nem őrült meg teljesen, így az összes 2013-ban született babánál a Jack, az Oliver és a Harry vezet a fiúknál, illetve az Amelia, az Olivia és az Emily a lányoknál.