Észak-Korea az Instagramon: David Guttenfelder

2014. január 17.
Új sorozatunkban minden héten bemutatunk egy-egy olyan Instagram usert, akit érdekesnek, extrának, újszerűnek vagy éppen szerethetőnek tartunk, és jó szívvel ajánljuk, hogy ti is kövessétek!

David Guttenfeldert talán nem is kell senkinek bemutatni, egy-egy képét ugyanis nagy eséllyel láthattátok már akár a híradásokban is. Észak-Korea titkos fotóriporteréről van szó.

A hétszeres World Press-díjas fotós bejárta már a világot, több mint 75 országban megfordult – elsősorban olyanokban, ahol háború vagy természeti katasztrófák dúltak. David 18 éve dolgozik fotóriporterként, jelenleg Tokióban él.

A tavalyi évben azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy ő volt ez első külföldi fotós, aki az igencsak zárt országról, Észak-Koreáról fotókat posztolt az Instagramon. Amióta a totalitárius diktatúra lazított a szabályokon és engedte, hogy külföldiek okostelefont is bevigyenek az országba. Sőt, az egyetlen helyi mobilszolgáltató 3G hálózatát is használhatják.

Davidnek már könnyű dolga van, nyugodtan folytathatja Észak-Korea felderítését, és posztolgathat – szerencsére cenzúrázatlan – hangulatképeket Phenjan eddig ismeretlen arcáról. 275 ezernél is több lelkes rajongója legnagyobb örömére.

Kövesd te is Davidet az Instagramon, ahol persze minket is megtalálsz, mégpedig @marieclairehun néven!