Műtéti hegekkel is foglalkoztatja rákos modelljét a fehérneműcég

2014. január 28.
Hogy megmutassa az embereknek, a szépség igenis belülről fakad, a petefészekrákkal küzdő Elly Mayday fittyet hányva a betegsége okozta kopaszságra és sebekre, folytatta modellkarrierjét. A Forever Yours Lingerie-nek hegekkel és szőke, hosszú haja nélkül is kellett.

Elly-t múlt évben diagnosztizálták serous carcinoma-val, egy olyan fajta rákos megbetegedéssel, amely általában a változókoron átesett nőket támadja meg. A 25 éves lány gyönyörű szőke hajának elvesztése és méheltávolító műtéte után is ragaszkodott ahhoz, hogy azt csinálja, amit eddig: modellkedjen.

„A fehérneműiparban csak a szép haj és a nőies vonalak számítanak, az senkit sem érdekel, mi van valóban a ruha alatt. Úgy gondolom, ezt is fontos megmutatni.”- nyilatkozta Elly az ABC News-nak.

A lány épp New York-ba készült, amikor diagnosztizálták nála a betegséget. „Sokáig azt mondták, csak cisztáról van szó, de a szívem mélyén éreztem, valami más gond van. Amikor kiderült, hogy igazam van, fontos döntést kellett hoznom: abbahagyom a modellkedést vagy követem az álmaim?”

A mutatós fehérneműket forgalmazó Forever Yours Lingerie tavaly kezdett a lánnyal dolgozni. „Régebben Elly nőies volt, karcsú derékkal, telt ajkakkal és szép domborulatokkal, mi pedig pont ezt akartuk prezentálni.”- mondta a cég társalapítója, Sonya Jenkins, mégis vállalta, hogy miután a lány átesett a műtéten és a kemoterápián, lefotózzák. A képeken Elly már kopaszon és a testén műtéti hegekkel szerepel. „Teljesen természetesen láthatjuk őt: egyszerre megindító és gyönyörű.”- indokolta döntését Sonya.

Elly, döntésének és a kampánynak köszönhetően, több mint 75 000 követőt tudhat magának a Facebookon, akik üzeneteikkel támogatják nap mint nap. A rákbeteg lány a sok nehézség ellenére is örök optimista, holott épp harmadik műtétjére és egy újabb sorozat kemoterápiára készül.