D.Tóth Kriszta UNICEF Nagykövet lett

2014. február 05.
Pierce Brosnan, Claudia Schiffer és Felipe Massa mellett ismét van magyar nagykövete is az UNICEF-nek. A humanitárius szervezet ma D.Tóth Krisztát nevezte ki erre posztra.

Pierce Brosnan, Natalia Oreiro, Claudia Schiffer, Felipe Massa, Emir Kusturica, Lucy Liu, Ewan McGregor és még hosszan sorolhatnánk azon hírességek neveit, akik már régóta egy-egy ország UNICEF Nagykövetei. D.Tóth Kriszta a mai napon ezekhez a nevekhez csatlakozott.

Szigorú kritériumok, meggyőző aktivitás

Az UNICEF Magyar Bizottsága már jó ideje keresi Halász Judit, Presser Gábor, Kovács Ági és a Nemzeti Filharmonikusok méltó utódját, hiszen az ő fantasztikus munkájuk, szerződésük értelmében már két éve lejárt. Ahhoz, hogy valaki az UNICEF Nagykövetévé válhasson hosszú út vezet, hiszen a jelölteknek bizonyítani kell, hogy megfelelnek egy fajta szigorú kritérium rendszernek.

Kriszta immár több mint egy éve aktívan részt vállal a magyar UNICEF munkájában. Önkéntes alapon részt vállal a szervezet adományszervezői munkájában. Ötleteivel és kapcsolataival segíti a terveinket, folyamatosan felhívja a figyelmet az UNICEF tevékenységeire, valamint az ő gondozásában jelenhetett meg az első UNICEF szempontokat is figyelembe vevő mesekönyv.

A kétkarú óriás

”Nemcsak megtiszteltetés, hanem óriási felelősség is számomra ez a kinevezés. UNICEF Nagykövetként az a dolgom, hogy hangja legyek azoknak a gyerekeknek, akiket a társadalom nem hall meg, sőt, talán észre sem vesz. Fontosnak tartom, hogy az UNICEF, mint a világ egyik leghitelesebb és leghatékonyabb humanitárius szervezete olyan, mint egy kétkarú óriás. Egyik karjával a távoli országokban élő, számunkra elképzelhetetlenül szerencsétlen sorsú gyerekeken segít, a másikkal pedig itthon tevékenykedik azért, hogy minden magyar gyereknek megadassék a teljes és boldog gyermekkor esélye. Azon leszek, hogy ezeket a karokat a magam eszközeivel még erősebbé tegyem.”

Kriszta, mint UNICEF Nagykövet 2014-ben folytatja a már megkezdett munkákat, ezen felül pedig egy önálló magyar program, az Ébresztő-óra  arca és aktív résztvevője is lesz. Az Ébresztő-óra -mely a Telenor támogatásának köszönhetőn indulhat el – , egy játékos iskolai foglalkozás gyerekjogokról, amely ráébreszt, hogy a gyerekkor sokféle lehet, de vannak alapvető dolgok, amelyek összekötnek minden gyereket. A program keretében 2000 iskoláshoz jutunk majd el az ország egész területén.