TÖRŐDJ A MŰVÉSZETEKKEL! – Stepanovic Tijana

2014. március 10.
Magyar anyától és szerb apától származik, így már gyerekkorától magába szívta akulturális sokszínűséget, és megtanulta több nézőpontból szemlélni a világot.

Az ELTE esztétika, magyar és pszichológia szakán szerzett diplomát. Egyetemista korában kezdett el kortárs kiállításokat kurálni, 27 éves korától hat évig vezette a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum nemzetközi osztályát. Tavaly a Prezi hívta meg vizuális kurátornak, majd decembertől Magyarország vezető kortárs galériája, az acb művészeti vezetője. A kortárs művészet számára nem munka, hanem életforma. Vallja, hogy a művészet megtanít gondolkodni, érezni, kérdezni, látni, kritikusnak és egyúttal elfogadónak lenni. Megtanítja tisztelni avilág komplexitását, és olyan kreatív energiákat szabadít fel, amelyek az élet minden területén meghálálják magukat.

„Nem a klasszikus szépséget keresem a művészetben, hanem azt, ami intellektuálisan stimulál – ami arra sarkall, hogy mélyebbre ássak egy-egy alkotásban, életműben, magamban, a társadalomban. Olyan alkotások inspirálnak, amelyek felelősen, tudatosan és támogatóan viszonyulnak a saját környezetükhöz vagy közösségek életéhez. Különösen érdekesnek találom a több területről érkező emberek együttműködéséből származó projekteket. A »dizájngondolkodás« elkötelezett híveként vallom, hogy a szakmák között húzódó mesterséges falakat le kell bontani. Egymást inspirálva és segítve lehet felfedezni – vagy éppen megalkotni – a világ eddig ismeretlen szegmenseit.”

A zsűri további tagjai:
Lencsés Rita – TÖRŐDJ AZ EGÉSZSÉGGEL!
Jeney Orsolya – TÖRŐDJ A NŐKKEL!
Feuer Yvette – TÖRŐDJ A GYEREKEKKEL!

Fotó: Pejkó Gergő
Összeállította: Fiáth Marianna
Styling: Molnár Anikó
Stylistasszisztens: Kis Fruzsina
Smink: Kiss Csilla, Vörös Renáta
Haj: Kőrösi Krisztián