Első bevetésen György herceg dadusa

A hercegi pár megérkezett az új-zélandi Wellingtonba – elkísérte őket Vilmos és Katalin személyi titkára, Katalin fodrásza, valamint a kis György herceg új dadusa is.

A hercegi pár utazását segítő csapat nagyrészt régi tagokból áll, az egyetlen kivétel a kis György herceg dadusa, Maria Terese Turrion Borrallo, aki először fog egyedül gondoskodni a nyolchónapos babáról. Előreláthatóan legalább két olyan éjszaka lesz, amikor a hercegi pár olyan kirándulásra megy, ahová a kicsit nem viszik magukkal.

A szülők személyesen választották ki a harmincas éveiben járó Mariát, aki a híres Norland College-ba járt. Ő az első külföldi nevelőnő, akit a királyi házban alkalmaznak. Maria számára nem idegen a jólét: családja a spanyol felső tízezrének a tagja, három testvérével a világ legjobb elitegyetemeire jártak, szülei házasságkötésével foglalkoztak a spanyol lapok. Nagybátyja szűkszavúan annyit nyilatkozott a sajtónak, hogy örül Maria sikerének, de családjuk nem kíván a médiában szerepelni.

Az egyedülálló Maria a négy éves képzés után szintén egy brit családnál szerzett közel két évtizednyi nevelőnői tapasztalatot. A palotába költözése óta többször is látták már, amint a kis György herceg babakocsiját tolja Mary Poppingstól kissé eltérő outfitben: pulóverben, sálban, lófarokba fogott hajjal. Az újdonsült dadus a hetvenegy éves Jessie Webbet, Vilmos herceg saját nevelőjét váltotta.

A Norland College évtizedek óta a világ legrangosabb dadaképzője. Bár a legtöbb híresség névtelenséget kér, úgy tudni, Mick Jagger és Roger Federer is ebben az iskolában végzett dadát választott a gyerekei mellé. A Norland College az angol királyi családban is jól cseng már egy ideje: a yorki hercegné és Anna brit királyi hercegnő is Norland-nannyt választott. A dadaképzőről a Marie Claire 2013. novemberi lapszámában írtunk részletesen.