Támadásoktól is megvéd a karkötő

2014. április 24. |

Leginkább sötétedés után szeretsz futni? Éjszakai bulik után rendszeresen egyedül sétálsz hazafelé a kihalt utcákon? Mostantól teljes biztonságban érezheted magad: a karkötőd megvéd a váratlan támadóktól.

Támadásoktól is megvéd a karkötő

Nőknek rózsaszín, férfiaknak fekete színben készült az új önvédelmi „fegyver”: a veszélyhelyzet esetén paprika spray-t kibocsátó karkötő. A Kicsi Viperára keresztelt eszköz feltalálója az Indianából származó, de magyaros hangzású vezetéknévvel rendelkező Caroline Olah, egy 41 éves családanya, akinek egyik lánygyermeke adta az ötletet. Korábban csak táskában hordható spray-k léteztek, ami nem jelentett biztos megoldást egy-egy váratlan helyzetre. A megoldás mostantól viszont mindig kéznél van. A 19,99 dollárba (körülbelül 4 500 forintba) kerülő karkötőben levő extra erős hatóanyag a végein levő gombok egyidejű megnyomásával egy méterre spriccel, és hatása 15-45 percig tart (amint azt a termék honlapján található tesztvideó is érzékletesen szemlélteti).

A szilikonból készült, vízálló karkötő – amely a Little Viper oldalon keresztül rendelhető meg, igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban – további előnye, hogy a hatályos repülési szabályzatok értelmében még a gép fedélzetén is viselhető, mivel a benne levő folyadékmennyiség nem lépi túl a megengedett mértéket.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Riporter

„A metaverzumnak a valódi világ kiterjesztésének, nem pedig a helyettesítésének kéne lennie” – nőként formálja a web3 jövőjét Tábor Andrea bitcoin

„A metaverzumnak a valódi világ kiterjesztésének, nem pedig a helyettesítésének kéne lennie” – nőként formálja a web3 jövőjét Tábor Andrea