Instagram: egy magyar lány sikerei

2014. június 13.
Péntekenként visszatérő rovatunkban most egy olyan magyar Instagram usert mutatunk be nektek, akikre büszkék lehetünk: Kaiser Fruzsina pólóira még Victoria Beckham is felfigyelt.

Rendhagyó módon szeretnénk nektek bemutatni egy követésre méltó usert: a @ghigostyle név mögött egy egyedi kutyás és cicás pólókat megálmodó magyar lányt, a Milánóban élő, 36 éves Kaiser Fruzsinát.

Honnan jött az ötlet, hogy megrendelése gyerekek és házi kedvencek sztárosított portréit készítsd el? Ráadásul humoros kompozíciókban pólóra és párnára nyomva.
Három éves a kisfiam, és először neki szerettem volna egyedi pólókat csinálni. Aztán a barátnőmnek és más anyukáknak a környezetemből annyira megtetszett, hogy szerettek volna ők is a saját gyerekeiknek. Így született meg tulajdonképpen a projekt, ami aztán kibővült a Vipets (házikedvencek elsztárosítva) szériával – kifejezetten cica és kutya tulajdonosoknak.

Eredetileg építészmérnök vagy. A tervezés csak hobbi?
Tulajdonképpen igen. A grafikákat a munkám mellett szabadidőmben csinálom. Mindig szerettem rajzolni és illusztrálni, így ezt a passziómat is kiélhetem a Ghigo Style-lal.

Magyarországon születtél. Mióta élsz Milánóban?

Igen, Budapesten születtem és nőttem fel. De 10 éve Milánóban élek. Bár korábban aupair-ként dolgoztam Németországban és Angliában is, aztán Hamburgban tanultam az egyetemen és fél éves irodai gyakorlatra kerültem Olaszországba. Itt ismertem meg a páromat, aki milánói. Vele együtt másfél évre elköltöztünk Párizsba, és csak a francia kaland után telepedtünk le Milánóban. A kisfiam már itt született.

Emlékszel rá, hogy mi volt az első, amit kidekoráltál?
Hm, erre nem emlékszem. De mindig szerettem a kézműves dolgokat, mint például az origami. Könyvből hajtogattam újabb és újabb figurákat, és nagyon imádtam.

A Ghigo Style-lal mik voltak az első sikerek?
Amikor olasz hírességeknek elküldtem az általuk inspirált pólót, és nagyon tetszett nekik…

Hogyan figyelt fel rád Victoria Beckham?
Egyszerűen elküldtem a cégéhez a pólókat, amelyeket a gyerekeinek készítettem különféle grafikákkal. Annyira megtetszett neki, és úgy látszik, van humora, hogy Romeo Karl Lagerfelddé alakított figuráját kitette a Twiterre.

Honnan merítesz inspirációt?
Mindenhonnan és sehonnan. Az állatos szériához (Vipets) természetesen maguk az állatok adnak inspirációt a gazdijukkal együtt. Ha az illető híres, akkor egyszerű dolgom van, mert sok jellemző anyagot lehet találni, kigondolni. Ha viszont valakit nem ismerünk, akkor a fantáziánkra bízzuk… Mint például a Marie Claire instáján gyakran szereplő Babi kutyus esetében is: bár a magazin karaktere azért nagyban hozzásegített a végeredményhez.

Melyek a kedvenceid?

Nagyon szeretem azt a szériát, amikor kislányokat és kisfiúkat nagy divatikonok (Karl Lagerfeld, Anna Wintour) karaktereivel látunk el. De a Vipets is vicces: Tiffany cica és Paris Hilton kutyus például.

Mire vagy a legbüszkébb?

A legbüszkébb természetesen a Victoria Beckhamtől kapott „zseni” jelzőre vagyok, és Paris Hilton posztjára az Instagramon. Nagyon nehéz eljutni egy-egy hírességhez, ezért különösen nagy öröm, ha esetleg pozitív feedback-et is kapunk.

Kik elsősorban a megrendelőid?

Természetesen anyukák vagy kutya tulajdonosok, akik személyre szabott grafikákat szeretnének.

Mi az, ami a privát életedben kikapcsol?

Nagyon szeretünk a párommal utazni: amikor csak tehetjük, messzire megyünk. De akár egy hosszú hétvégére is elindulunk: a Ligur tengerpartra vagy a Comói-tóhoz, télen pedig általában síelni szoktunk az Alpokban. Mindezek másfél órányira vannak Milánótól. Így hétfőn általában kipihenten és tele energiával térünk vissza, és a munka is jobban megy. De nagyon szeretek futni is a közeli parkban.

Mik a jövőbeli terveid?

Építészként dolgozom továbbra is, de szeretném tovább fejleszteni a Ghigo Style-t is. Új termékeket kitalálni, de persze mindig a humoros oldalánál megfogva. Ez nem haute couture… Arra lett kitalálva, hogy az embere arcára mosolyt csaljak, amikor meglátnak egy-egy grafikát. Just for fun… Ezt a vonalat szeretném továbbvinni…

Kövesd te is @ghigostyle profilját az Instagramon, ahol persze minket is megtalálsz, mégpedig @marieclarehun néven!

Kattints a fotóra a nagyobb felbontású képgalériánkért!