Jobb élet a nyomornegyed szépségeinek

2014. november 12.
A Rio de Janeiro hírhedt nyomornegyedeiben élő fiatalok számára a kifutó jelentheti a kiutat a szegénységből. A Jacare e Moda nevű divatiskola és modellügynökség versenyén a divat fényűző világát kínálják a nyomorban élő brazil szépségeknek.

A brazil Jacare e Moda nevű divatiskola és modellügynökség a helyi nyomornegyed szépségeit szeretné kiemelni a nélkülözésből, az egyik legfényűzőbb karrier felkínálásával. A Rio legnyomorúságosabb városrészeiben élő fiatal, 22 év alatti lányok és fiúk a jobb élet reményében vonultak végig a kifutón ezen a nem mindennapi megmérettetésen.

A különleges versenyen már a nevezés módja is rendhagyó volt: legalább 1 kiló, nem romlandó étel adományozásának fejében lehetett elindulni a versenyen, a fődíj pedig egy áhított modellszerződés volt.  

A rendezvény szervezéséért felelős Jacare e Moda legfőbb célja, hogy a divat világa iránt érdeklődő, nélkülöző fiataloknak oktatást és karrierlehetőséget kínáljon, miközben a gyökereik tiszteletére és szeretetére tanítja a fiatalokat. Ennek érdekében a cég rengeteg nyitott, mindenki által látogatható rendezvényt is tart, ahol a szakma legjobbjai beszélnek divatról és művészetről. Számos versenyt is rendeznek, ahol a modellszerződés mellett olyan, a későbbi karrierhez hozzásegítő juttatásokban is részesülhetnek a győztesek, mint például az angol nyelvtanfolyam.