Tarol a Clooney-effektus: a férfiak már nem félnek az okos nőktől!

2015. február 24.
Sajnos az okos, magabiztos nők sokszor inkább elriasztják a férfiakat, mintsem hogy vonzalmat váltanának ki belőlük. De most lehetséges, hogy ezen épp az ex-szoknyapecér George Clooney fog változtatni!

Látva, hogy a korábban örök agglegényként emlegetett George Clooneyt is férjszerepbe „taszította” az élet, sokakban felmerülhetett a kérdés, hogy mivel sikerült megfogni Hollywood egyik legnagyobb sármőrét? Hiszen valószínűleg mindig midnen ujjára akadt nő, és nem is nagyon vágyott rá, hogy hatalmas házi sertésén kívül mást is tartósan beengedjen az ágyába. A válasz szerencsére nagyon üdítő: a férfiak okos nőkre vágynak! Na meg persze gyönyörűre… hiszen Amal Alamuddin nem csak kiváló emberjogi ügyvédnő, de hosszúcombú, mediterrán szépség is.

Friss tanulmányok kimutatták, a férfiak számára sokkal vonzóbbak lettek az intelligens nők, és már az is kevésbé zavarja őket, ha a feleséguk többet keres náluk. Állítólag a tendencia felfelé ívelését a Clooney-Alamuddin házasság is meglódította!

Egy másik kutatásban például a megkérdezett férfiak 87%-a azt állítja, kimondottan örülnének neki, ha olyan nő mellett élhetnének, aki intelligensebb náluk, és több pénzt hoz haza. A válaszadók fele ráadásul a „független, karrier-orientált nőt” határozta meg lehetséges partnerként, sőt, a kutatásban részt vevő férfiak 58%-át még az sem zavarná, ha szívük hölgye magasabb lenne náluk!

A különböző kutatások rámutattak, hogy bár az áldásos jelenség már néhány éve zajlik, az ominózus esküvővel korábban nem látott erőre kapott, ezért méltán nevezhetjük Clooney-effektusnak. De ez persze épp úgy Mrs. Clooney érdeme is, mint párjáé. A tanulmányok egyébként más érdekes dinamikai változásokra is rámutattak a férfi-nő kapcsolatok terén: állítólag manapság inkább a nők választják meg partnereiket, a férfiak viszont romantikusabbak lettek, de az is kiderült, hogy a mai fiúk könnyedébben esnek szerelembe, mint a nők.