Kreatív kikapcsolódás – itt a PaintCocktail!

2015. március 24.
Finom italok, és felszabadító alkotás. Ezt kínálja a PaintCocktail programja, ahol nem csak profi segítséggel kóstolhatunk bele a festés örömeibe, de a kreatív estén kedvenc koktéljainkat is élvezhetjük.

Hála a dekadens festőlegendák könnyelmű életmódjának, azt már régóta tudjuk, hogy az alkoholos üveg és az ecset gyakran a kéz a kézben járnak. Most mi is kipróbálhatjuk egy estére a századfordulós Montmartre mámoros hangulatát, anélkül, hogy túlzásba vinnénk az italt, vagy toulouse-lautreci magasságokba kellene törnünk.

Az Amerikában született, és Európában elsőként Magyarországon bemutatkozó PaintCocktail lényege tulajdonképpen nagyon egyszerű: két szuper dolgot, a koktélokat és a festést ötvözi. Az eseményen egy profi irányításával, lépésről lépésre készíthetünk el egy megadott festményt, amit utána természetesen haza is vihetünk. Eközben pedig megkóstolhatjuk kedvenc koktéljainkat, beszélgethetünk barátainkkal, vagy egyszerűen elmerülhetünk a festés gyönyöreiben.

Ha valaki az óvoda óta nem fogott temperát a kezében, talán elsőre kicsit bizalmatlanul méregeti a PaintCockatil ötletét. Pedig az alkotás egyszerre pihentető és pezsdítő, ráadásul sokkal jobban képes kikapcsolni a fárasztó munkanap során túljáratott agyunkat, mint mondjuk a tévézés. És felejtsük el a „de hát én nem tudok…”-jellegű szabadkozást is, hiszen egyáltalán nem a végeredmény a lényeg, hanem a folyamat – amit ráadásul megspékelünk a kedvenc koktéljainkkal is.

A csoportos foglalkozás (ez rémesen hangzik, de nem kell tőle megijedni) valójában nagyon is kötetlen, nincsenek szabályok, inkább csak jótanácsok. Hozzám például nem álltak túl közel a mintakép bájos lilás árnyalatai és finom vonalai, ezért egy picit átértelmezett változatát festettem meg az eredeti képnek, mégsem szólt rám senki, hogy „rosszul” csinálom. Lényeg, hogy mindenki jól érezze magát!  

Az esemény résztvételi díja 8990 forint, ami minden szükséges alapanyagot tartalmaz.

Időpontok és helyszínek:
2015. március 25. (szerda) 19 óra – Most Bisztró
2015. március 26. (csütörtök) 18 óra – Centrál Kávéház