Nyugdíjas otthon cicáknak!

2015. március 31.
Akármennyire is tabu erről manapság beszélni, az embernek fel kell készülnie a halálára, és hogy mi lesz utána azokkal, akiket itt hagy. Ne hagyjuk ki a számításból a cicánkat sem!


Profimedia – Red Dot

A végrendelet, temetés, a fiatalabbaknak hagyott jótanácsok és a hivatalos dolgok elrendezése közben valószínűleg senkinek nem jut eszébe, hogy mi lesz a jó öreg Mircivel, aki betegeskedő gazdája mellett, álmosan dorombol egy rongyszőnyegen. Pedig sajnos rengeteg a magára hagyott cica, akinek a gazdája elvesztése feletti fájdalmon túl még a túlélésért is meg kell küzdenie.

A kies brit birtokon elterülő Lincolnshire Trust for Cats nevű intézmény azért jött létre, hogy biztonságban és nyugalomban élhessenek azok a cicák is, akikről már nem tud többé gondoskodni a gazdájuk. Egy egyszeri, körülbelül 1300 dolláros összeg befizetésével élete végéig tartó kényelmet garantálunk kedvencünknek, ez ugyanis fedezi a cica teljes ellátását, beleértve az esetleges orvosi költségeket is. Jelenleg 80 macska él az otthonban, de mindig lelkesen fogadják az újabb érkezőket.

A cicaotthonban három tágas, világos szobát foglalhatnak el a cirmosok, ahol kedvükre napozhatnak és játszhatnak. De a kevésbé szociális állatok élvezhetik a privát szobák édes magányát is. A pihepuha fotelekkel, süppedős kanapékkal, és kaparnivaló szőnyegekkel zsúfolt terekben macskánk biztosan paradicsomi állapotokban találja majd magát, és így legalább ők sem töltik szomorúan és magányosan macska-alkonyukat.