Napóleon macska kalandjai

2014. október 20.
Jesus Segura fotóin Napóleon a perzsamacska szomorú tekintettel ücsörög a bárpultnál vagy épp kétségbeesetten tekint le egy hőlégballon elszabadult kosarából. A legkifejezőbb arccal megáldott macska vicces és édes fotói már meghódították az internetet.

Jesus Segura operatőr valószínűleg elég filmes tapasztalattal rendelkezett már ahhoz, hogy lássa, macskája Napóleon riadt arckifejezése mágnesként vonzza magához a kamerát. Az apró perzsacica hatalmas polippal hadakozik, ufók elrablásának esik áldozatul vagy éppen Hitchcock Psychojának híres zuhanyzós jelenetét idézi fel.

A vicces, tüneményes képek ráadásul nem csak a nagyérdemű szórakoztatására készültek, de Seguranak is segítettek átlendülni életének válságos szakaszán. „12 évig dolgoztam operatőrként, de másfél éve a tévétársaságnál, ahol dolgoztam elbocsátottak 900 dolgozót, köztük engem is. Először nagyon magam alatt voltam, és nem tudtam mit kezdeni a rengeteg szabadidőmmel, végül aztán elkezdtem képeket készíteni Napóleonról, hogy elfoglaljam magam.” 

A képek persze részben digitális technikával készülnek, de a macska kifejező arca mindegyiken eredeti.