„De ugye ő is járhat majd iskolába?”

2015. április 13.
Kérdezi aggódva sok szülő, amikor először belép a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ kapuján. Szerencsére az időben elkezdett, azaz korai fejlesztés igazi hétköznapi csodákra képes. Ebben pedig most mi is segíthetünk – könnyen, gyorsan és megbízható módon.

Magyarországon minden hétszázadik gyermek Down-szindrómával születik, így ma körülbelül 2000 gyermek érintett. Az immár 11 éve működő Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ most lehetőséget kapott új résszel való bővítésre, hogy a jelenlegi 80 fős gyereklétszám helyett már 120 Down-babának és gyereknek segíthessenek.

Ebben pár kattintással mi is támogathatjuk őket a civil kezdeményezéseket segítő adjukössze.hu oldalon.

Hosszú a várólista, számos család vár gyermeke miatt a Központban elérhető játékos fejlesztésre. Az első 1–3 éven sok múlhat, például hogy később milyen óvodába, iskolába járhat a gyerek, s felnőve mennyire élhet majd önálló életet. Nem feledkezhetünk meg a 3 év felettiek fejlesztéséről sem. Ilyenkor azonban már nem biztos, hogy a Fejlesztő Központ munkájáért állami hozzájárulást kap – erre is tekintettel kérik most a közösség segítségét. Aki már megfordult a Központban, tudja: családias hangulat és óriási szaktudás, ami az 1991 óta működő Down Alapítvány munkáját jellemzi, akadálytalanul.

Támogatásunk most konkrét segítséget jelent:

Már 2000 Ft-ból egy gyerek egyensúly érzékét fejleszthetik speciális labdával, 5000 Ft-ból pedig tornaszőnyeget vehetnek a speciális foglalkozásokhoz.

További részletek itt.