Mindenki lehet hős – hajléktalanoknak oszt ételt a birminghami pókember

2015. március 18.
Nem kell hozzá szupererő, csak egy kis törődés. A birminghami pókember az éjszakákat járja, hogy ételt osszon a hajléktalanoknak.

Lehet, hogy nem köt gúzsba szuperbűnözőket, nem tud repülni, vagy falakat ledönteni a puszta gondolataival, de kétségtelenül szuperhős. És korántsem a jelmez miatt! A névtelenségbe burkolózó, 20 éves brit fiú éjjelente pókember maskarába bújik, és Birmingham utcáit rója, hajléktalanok után kutatva. A birminghami pókember szinte egy éjjel sem mulasztja el, hogy ételt osszon a rászorulóknak, azonban nem most kezdte el nemes küldetését. Már korábban is gyakran vitt ételt a hajléktalanoknak, de akkor – lévén hétköznapi fiú – akcióinak egyáltalán nem volt semmilyen visszhangja.

Úgy látszik azonban, egy latex jelmez sokat segít: „Mikor korábban ételt osztottam, senki se nézett oda.” – magyarázza a jótékony pókember, aki egyébként egy bárban pultozik, amikor épp nem szuperhős. „De mikor látják, hogy pókember adja át az ételt, azonnal odajönnek és elkezdenek kérdezősködni. Nagyon érdekli a dolog, és ami még fontosabb, szeretnének ők is a részesei lenni.