Nyári táborok másképp – Segítesz?

2015. június 09.
Hogyan oldható meg, hogy azok a nehéz sorsú gyerekek se maradjanak ki a nyaralás élményéből, akiknek erre egyébként semmilyen lehetőségük sem lenne? A megoldás szerencsére a mi kezünkben van – élményre válthatjuk a segítségünket!

Mindannyiunk számára meghatározóak gyerekkorunk nyaralásai – elég csak az életünk filmjét kiszínező kockákra, „első” pillanatokra gondolnunk. Igen ám, de sok hátrányos helyzetű gyerek a számunkra hétköznapi nyári élményeket sem ismerheti meg… Hacsak nem teszünk valamit: a civil kezdeményezéseket támogató adjukössze.hu oldalon most olyan, különleges táborok megvalósulását támogathatjuk, amelyet roppant szegény, illetve fogyatékkal élő, vagy hátrányos helyzetük mellett is kiemelkedően tehetséges gyerekeknek szerveznek.

Az erdőspusztai Szent Damján táborban olyan családoknak segítenek, akik fogyatékkal élő gyerekeket vagy felnőtteket nevelnek. Ők már nagyon várják a tábort, hiszen itt mindenki egyformán számít – legyen az kicsi vagy nagy, vak vagy kerekes székes, hallássérült, ép vagy értelmileg fogyatékos. A táborban minden gyerek és kísérője ingyen vehet részt. Ahhoz, hogy tele hassal élvezhessék a programokat, segíthetünk mi is: Terülj, terülj asztalkám! 5000 Ft-tal egy gyerek egész heti vacsoráját támogathatjuk, míg 3000 Ft-tal ahhoz járulhatunk hozzá, hogy minden nap jusson friss gyümölcs az asztalra.

További részletek itt!

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány nyári táborában megadatik a lehetőség a hátrányos helyzetű gyerekeknek is, hogy kibontakoztathassák művészeti vagy természettudományos tehetségüket – mindezt inspiráló környezetben: Somogyszob két erdei iskolai táborhelyén. Művész leszek! Tudós leszek!: A felejthetetlen hét résztvevői anyagi és családi viszonyaikat tekintve sokszorosan hátrányos helyzetű felső tagozatos diákok, akik érdeklődési területükön korosztályukhoz képest kimagasló teljesítményt mutatnak. Segítségünkkel a gyerekek ingyen vehetnek részt a tehetséggondozó táborban: például 1000 Ft felajánlásával egy gyermek egész délutános erdészeti foglalkozását fedezhetjük, 5000 Ft pedig teljes tábori napjának költségeit fedezi.

További részletek itt!