Szabadulószobából sikerélmény

2015. július 31.
Egy mobil szabadulószoba + néhány kreatív szakember = hathatós segítség mélyszegénységben élő, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek. Ilyen egyszerű? Csak rajtunk múlik, hogy így legyen.

A mélyszegénységben élő gyerekek, kiskamaszok jelentős részének az iskolai mindennapok és a tanulással együtt járó feladatok kudarcélmények sorozatát jelentik. Nem keresik a kihívásokat, nem hisznek abban, hogy ők is okosak – nem tapasztalhatták még, hogy a tanulás a felfedezés igazi örömét jelentheti. Holott „a szabadulás kulcsa a fejedben van! – a jövőd kulcsa pedig a tanulásban…” – ebben segít a Fortély Sátor. Szakértő civilszervezetek közös fejlesztése, amelynek alapötletét a népszerű szabaduló szobák adták. Gondolták volna, hogy ezek a játékok nem csak trendi szórakozási formát jelentenek, hanem a hátrányos helyzetű fiatalok tanulási nehézségein is segíthetnek?

Számukra alapvetően elérhetetlen szabadidős program a szabadulószoba – pedig a logikai fejtörők és játékos feladatok remek motivációs lehetőségek, fejlesztik a problémamegoldó, kreatív gondolkodási és együttműködési készségeket. Igazi adrenalinbomba, és a feladatok sikeres megoldása, a kiszabadulás élménye hatalmas öröm- és önbizalomforrás.

Ennek megvalósulását támogathatjuk most a civil kezdeményezéseket segítő adjukossze.hu oldalon. A felajánlott összegeket a Fortély Sátor mobil szabadulószoba fejlesztésére, a szükséges eszközök beszerzésére fordítják, és a játék így juthat el a hátrányos helyzetű közösségekhez. A támogatók között kisorsolnak egy próbajátékot is: a nyertes támogató lehetőséget kap arra, hogy egy ötfős társasággal kipróbálja a Fortély Sátrat. Szabadulószoba-rajongók és/vagy szociálisan érzékeny barátaik: kár lenne kihagyni!

További részletek itt!