A bár, ahol megrészegülhetünk a levegőtől

2015. augusztus 01.
És nem csak olyan emelkedett, költői értelemben. A különleges londoni pop-up bárba látogatóknak még a szájukat sem kell kinyitniuk, egyszerűen belélegezhetik kedvenc italaikat.

A lélegzés az új ivás! 2015-ben a poharak szájhoz emelgetése, a kényeskedő szürcsölés, vagy a szívószálas kacsintás már nem menő. Elég beinhalálni kedvenc koktélunkat.


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

Az egyébként különleges zselatinokkal foglalkozó Bompas & Parr jóvoltából nem mindennapi élményben részesülhetnek az italozni vágyó londoniak az építészetet és alkoholt házasító Borough Market Alcoholic Architecture rendezvényen. Ugyanis az elavult, ivással elfogyasztandó, folyékony állagú alkohol helyett most elég csak egy mély levegőt szippantani ahhoz, hogy virágos jókedvünk kerekedjen. Az alkohol ilyenkor elsősorban a szemgolyón és a tüdőn keresztül hatol be a véráramba, így ugyanazt a hatást érhetjük el a gőzben töltött idővel, mintha megittunk volna néhány pohárral kedvenc koktélunkból.A bárba csakis speciális védőöltözetben lehet belépni, ugyanis a levegőben igen magas az alkoholpára tartalma – épp ezért csak egy bizonyos időt lehet eltölteni ebben a mámorító felhőben.

Így néz ki a dolog:

Az alkoholpára belélegzését egyébként nem most találták fel, már korábban is rájöttek azok a leleményesek, akik így intenzívebb hatást és kevesebb kalóriabevitelt szerettek volna elérni. Ez a módszer azonban korántsem veszélytelen, az alkohol belélegzése ugyanis fokozza az alkoholmérgezés kockázatát.