Egyre több gyereket neveznek el Instagram filterek után

2016. január 04.
Úgy tűnik, a mindennapi technológia visszavonhatatlanul nagy hatást gyakorol életünkre, és már a kisbabák neveit is a legtutibb Instagram filterek alapján választjuk meg.

Én személy szerint nagyon is hiszek benne, hogy a név meghatároz, és nem tökéletesen mindegy, hogy Lajosnak vagy Gábornak, Ilonkának vagy Brigittának születünk-e. Természetesen a szülői megérzésen és spirituális sugallaton túl sokan választanak nevet kisbabájuknak az éppen aktuális névtrendek szerint, amik manapság egyre gyakrabban köthetőek hírességekhez vagy akár fiktív popkulturális ikonokhoz.

Kicsit még ezekhez képest is szokatlan az új irányzat, miszerint a szülők Intagram filterek után adnak nevet gyermekeiknek. Kész szerencse, hogy az Instagram jó ízléssel választ filter-nevet, illetve, hogy még egy szülő sem vetemedett rá, hogy X-PRO II-re vagy LO-FI-ra keresztelje gyermekét. Helyette hódít azonban a Lux, a Ludwig, a Juno és a Valencia – a felmérést készítők szerint ez az első alkalom, hogy ilyen nagy hatással volt a névadásra egy technológiai eszköz.

Az Instagram-mánia mellett egyébként népszerűek Amerikában a bolygónevek is, például a Jupiter vagy a Venus, de sokan adtak gender-semleges neveket is gyerekeiknek, mint Piper, Wyatt, Riley és Karter.