Jogokról tartott órát Szabó Kimmel Tamás

2016. május 15.
Két év alatt több mint 10 ezer fiatal figyelmét hívta fel alapvető jogaikra az UNICEF és a Telenor Ébresztő-óra programja. Az önkéntesek – köztük Szabó Kimmel Tamás színész – interaktív foglalkozásokat tartanak az iskolákban.

Minden elképzelést túlszárnyalt az UNICEF és a Telenor Ébresztő-óra nevű programja. A tervezett évi kétezer gyerek helyett két év alatt több mint 10 ezer fiatal figyelmét sikerült felhívni alapvető jogaikra. A két szervezet folytatja együttműködését, következő állomásként bárki számára hozzáférhető, digitális változat is készül az Ébresztő-órából.

Az UNICEF mára több mint 100 fős képzett önkéntes csapata – köztük D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottság nagykövete és Szabó Kimmel Tamás, a Belvárosi Színház, Junior prima díjas színésze – interaktív iskolai foglalkozásokon mutatják be a gyerekeket illető különleges jogokat.

A gyermekjogok ismerete fontos a közösségbe beilleszkedés szempontjából is, ami a digitális bennszülött fiatalok körében a biztonságos és zaklatásmentes internetezés alapja is lehet.

Az Ébresztő-óra az UNICEF-nél megrendelhető ingyenesen előadás, amelyet a szervezet a budapesti központból koordinálva, mára 4 regionális központ segítségével szolgál ki, így már országosnak tekinthető a program elérhetősége.